8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Cîțu: Avem cea mai mare inflație din 2004 până acum

Cîțu: Avem cea mai mare inflație din 2004 până acum

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că rata inflației de 11,2%, prognozată de Banca Națională a României (BNR) pentru luna aprilie este cel mai mare nivel al acestui indicator din august 2004 până în prezent și susține că autoritățile trebuie să ia măsuri economice.

 

„Până în septembrie 2017 dobânda de politică monetară a fost real pozitivă (mai mare decât rata inflației). Inflația a scăzut în fiecare an în această perioadă.

În aprilie BNR estimează o rată inflației de 11.2% cu o dobânda de politică monetară de doar 2.5%”, scrie în mesajul publicat de Florin Cîțu pe Facebook.

Președintele PNL mai arată că autoritățile trebuie să ia măsuri economice pentru a opri inflația.Potrivit fostului premier, 11.2% este cea mai mare rată a inflației din august 2004 și până astăzi.

Ritmul accelerat de creștere a prețurilor se va menține și vara, astfel că în perioada iulie – septembrie se estimează că inflația va depăși 10%.

Abia spre final de an estimarea vizează o scădere a nivelului inflației spre 9,6%, dar sub cea înregistrată în decembrie anul trecut, de 8,2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...