8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce un real beneficiu populației, însă cei din opoziție nu par impresionați de ele.

 

Marcel Ciolacu, președinte PSD, a avut mai multe declarații:

„E un lanț de măsuri. Totuși, în șase luni vedem un guvern și o coaliție care a luat niște măsuri.

Categoric că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa vom observa că măsurile luate de guvern au avut o eficiență”, spune Ciolacu.

Întrebat de unde se va face reducerea de 10% din cheltuielile bugetare, așa cum Coaliția a anunțat, Marcel Ciolacu a spus că „din bunuri și servicii. Eu, astăzi, împreună cu secretarul general al Camerei, am început să facem această listă de unde se face această economie de 10%”.

Despre amânarea ratelor la bănci, președintele PSD spune că a fost luată decizia politică, urmând ca ministerul Finanțelor să discute cu băncile.

„Este un instrument pe care poți să îl folosești sau să nu îl folosești. Un împrumut pe care îl prelungești.

Vedem cum va ieși ordonanța și modul de calcul și care vor fi acordurile dintre bănci și ministerul de Finanțe. (…)

Cine dorește. Veți vedea în ordonanță. Sunt și companiile și persoanele fizice.

Haideți să vedem normele și ce memorandum încheie ministerul Finanțelor cu băncile. Noi am hotărât politic în Coaliție”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre acordarea unui procent din restanțele majorărilor salariale: „Nu e creșterea salariilor, e o respectare a legii, care a avut derogări de amânare și în acest moment o parte din restanțe.”

Întrebat cum va fi acoperită ținta de creștere a colectării la buget cu 10 miliarde, Ciolacu a spus:

„Vreo 4 miliarde o sa fie în luna iunie și iulie, a fost o derogare pe impozitul pe venit, plus, noul șef de la ANAF să încadrează pe 2 miliarde lunar pentru recuperare. După 1 iulie e obligatori e-factuare și radarul mărfurilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...