duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Ciolacu: Sper ca gazul rusesc să fie înlocuit de gazul românesc

Ciolacu: Sper ca gazul rusesc să fie înlocuit de gazul românesc

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că România e dependentă doar în proporție de 10% de gazul rusesc și că speră ca acesta să fie înlocuit, în cea mai mare parte, de gaz românesc. El a fost întrebat cum va fi afectată România din punct de vedere economic de conflictul din Ucraina, informează Digi24.

 

„Întreaga Europă va fi afectată. E normal că ţările cele mai apropiate vor fi afectate cel mai mult. Sunt convins că vom găsi soluţiile cele mai bune să depășim şi această criză”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca România să rămână fără gaz anul viitor, șeful PSD a răspuns: „Nu avem nici cea mai mică problemă şi avem un an ca să rezolvăm şi să ne pregătim pentru anul viitor”.

„Sper ca gazul rusesc să fie înlocuit în proporţia cea mai mare de către gazul românesc. Dependența noastră de Rusia este cea mai mică din Europa, de 10 la sută”, a adăugat el.

„Legea offshore e o prioritate pentru mine. Ea va trece prin Parlament. Sunt convins că în următoarele săptămâni legea offshore va trece prin Parlament. Mai mult ca sigur, prioritatea gazului extras să fie industria românească”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a adăugat că România nu are niciun motiv de a intra în conflict armat cu Rusia şi nu crede că acest lucru se va întâmpla.

„Cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus în acest moment este inacceptabil în 2022”, a mai spus Ciolacu.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...