8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ciolacu: Pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare

Ciolacu: Pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că pandemia nu se va încheia în perioada următoare, dar vor fi relaxate restricțiile, cât de curând posibil, în funcție de scăderea numărului de infectări, informează Digi24.

„Părerea mea este că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină, care mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa așa de mult în pericol, este şi o imunizare pe o perioadă de timp destul de consistentă în România. Mă uitam pe cifre, în Bucureşti e 83 la sută imunizare”, a declarat acesta.

Presedintele PSD a apreciat modul în care doctorul Rafila, ministrul social-democrat al Sănătății, a gestionat şi a comunicat în toată această perioadă a valului cinci al pandemiei de Covid-19.

Cât despre decizia de neconstituționalitate dată de CCR la ordonanţa care reglementează purtarea măştii în exterior, președintele Camerei Deputaților spune că este vorba despre o problemă de formă, şi nu de fond, care privește modul în care a fost adoptată Legea, nu conținutul propriu-zis al acesteia.

„Aşteptăm motivarea. Nu e prima oară. Orice decizie a CCR nu se comentează. Ea se pune în aplicare. Dacă vrem o ţară normală, deciziile se pun în aplicare şi sunt sigur că prim-ministrul o să facă acest lucru.

Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va veni cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia CCR”, a declarat Ciolacu.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...