8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ciolacu: ”Este normal să se mărească pensiile”

Ciolacu: ”Este normal să se mărească pensiile”

Criza economică din România se resimte, din ce în ce mai tare, mai ales în rândurile celor care au veniturile mici. Propunerea României în acest sens este creșterea pensiilor pentru a putea oferi o gură de aer celor cu venituri mici.

Marcel Ciolacu, a declarat marți că mai multe decizii vor fi luate la nivelul coaliției.

“România nu este singulară în tot ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE.

Am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia.

Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi repet, nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată nu numai pentru România.

Ieri am fost în Republica Moldova, unde inflaţia este de aproape 30%, deci lucrurile sunt şi mai complicate”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

“Sunt ferm convins că vă vom anunţa după ce vom lua această decizie în coaliţie.

Ştim foarte bine că suntem la al treilea pachet economico-social luat în mai puţin de şase luni de zile.

Am văzut şi efectele acestor pachete atât sociale, cât şi economice, am avut cea mai mare creştere pe primul trimestru din UE.

Înseamnă că deciziile luate în coaliţie şi apoi în Guvern şi în Parlament au efectul scontat. Nu sunt suficiente, categoric”, a apreciat liderul PSD.

 

“E o normalitate ca în interiorul coaliţiei să avem opinii diferite (…) Îmi menţin părerea, cel puţin la taxa de solidaritate, că ar fi oportună.

Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem (…)

Nu am inventat-o eu, Marcel Ciolacu, sau echipele PSD, dimpotrivă, noi am încercat să vedem cum o putem uniformiza legislativ (…) Există şi în Germania”, a menţionat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...