8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Ciolacu: ”Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru...

Ciolacu: ”Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă”

Ne aflăm la jumătatea anului 2022, iar membrii PSD ai coaliției deja amintesc că în anul 2023, conform înțelegerilor prin care această unire a fost realizată, este rândul lor să numească un premier. Președintele PSD nu a ezitat să vină cu mai multe precizări.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. (…)

Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci…

Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor. De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă.

Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a declarat liderul social-democraţilor.

Întrebat dacă exista posibilitatea ca PSD să îl susţină pe actualul premier Nicolae Ciucă şi din 2023, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Nu, avem un acord politic. Dacă nu ar fi fost președintele PNL, este posibil să fi avut această discuţie.

În acest moment este exclus ca PSD să nu vină cu primul ministru în anul 2023”.

În ceea ce priveşte posibilitatea de a candida pentru funcţie de preşedinte al României la viitoarele alegeri, Marcel Ciolacu a susţinut că nu a luat o astfel de decizie şi că nu s-a gândit la acest lucru „foarte bine”.

„Nu am luat o astfel de decizie, nici nu m-am gândit foarte bine. Sunt foarte mulţi colegi care… unii îşi doresc, alţii nu îşi doresc, dar sunt foarte potriviţi pentru această funcţie. (…)

Este şi domnul Rafila, şi Sorin Grindeanu, şi Gabi Firea. Nu eu dau note colegilor. (…)

Se fac şi studii şi analize, dar pentru prima oară după mult timp în PSD se vorbeşte de candidatul pentru funcţia de preşedinte nu neapărat preşedintele partidului”, a explicat preşedintele social-democraţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...