joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Cine va fi următorul președinte american?

Cine va fi următorul președinte american?

Viitorul președinte american? După discursul susţinut la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur au început speculațiile cu privire la o posibilă candidatură la alegerile din 2020.

Viitorul președinte american?

În ultimul timp au existat speculații că Oprah ar putea candida la funcția de președinte al SUA. În urma unui sondaj realizat, s-a constatat că 48% dintre alegătorii americani ar vota-o pe Winfrey, în timp ce 38% ar vota cu actualul președinte, Donald Trump.

Winfrey Oprah s-a născut în 1954 în Mississippi, dintr-o mamă adolescentă, dar crescută de bunica ei. Cea mai mare dorință a bunicii era ca atunci când va deveni „femeie în casă” să fi tratată cu bunăvoință de către angajatorii săi. „Când vei crește mare sper că vei avea parte de niște „albi” buni, care să te trateze corect și frumos”, și-a citat mai târziu Winfrey bunica.

De la șase ani a locuit cu mama, care a lucrat mult timp la curățenie. Din nefericire, la vârsta de nouă ani a fost violată de un văr. În următorii ani a fost abuzată sexual de alți bărbați. A mers să locuiască împreună cu tatăl ei la Nashville la 14 ani, ascunzând faptul că era însărcinată. A dat naștere unui fiu cu două luni mai devreme, dar acesta a murit la scurt timp.

Secretul succesului

Viața alături de tatăl său și de mama vitregă i-au oferit stabilitate. Tatăl i-a insuflat dorința de a excela în tot ceea ce face. Această atitudine i-a adus rezultate excelente la școală. Când avea 17 ani, Winfrey a câștigat un concurs de frumusețe sponsorizat de o post de radio local. A fost rugată să citească știrile la radio și a făcut-o atât de bine, încât a fost angajată cu jumătate de normă. A urmat WJZ-TV din Baltimore, apoi WLS-TV din Chicago și propriul canal de televiziune.

În momentul în care a încheiat în 2011 devenise miliardară și una dintre cele mai puternice femei din lume. „În cariera mea, ceea ce am încercat mereu să fac, fie în televiziune, fie în film, a fost să spun… cum ne confruntăm cu rușinea, cum iubim și cum ne înfuriem, cum eșuăm, cum ne retragem, cum perseverăm și cum biruim.”, spunea Winfrey Oprah.

Mesajul său a fost întotdeauna acela că gândirea pozitivă și munca grea „vă vor aduce beneficii și dacă nu le obțineți este pentru că nu ați lucrat destul de mult sau nu le meritați”.

În așteptarea semnului divin

După discursul susţinut la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, desfășurată la începutul lunii ianuarie, au început speculațiile cu privire la o posibilă candidatură a vedetei la alegerile din 2020.

În vârstă de 64 de ani, Winfrey Oprah precizase anterior că nu este interesată să intre pe scena politică. Singurul lucru care ar face-o să se răzgândească este un semn de la Dumnezeu, a declarat într-un articol publicat de revista People.

„Urmăresc cu atenţie, şi, când sunt atâţia oameni care spun un lucru, m-am gândit, ei bine, niciodată în viaţa mea nu mi-am imaginat că voi fi în politică. Mereu am spus nu, nu, nu, nu, nu”, a precizat vedeta.

„Au existat mulţi oameni – miliardari – care m-au sunat şi mi-au spus Pot să-ţi fac rost de un miliard de dolari. Pot să-ţi conduc campania, după care am început să mă rog referitor la acest subiect. Doamne, dacă crezi că ar trebui să candidez, dă-mi un semn atât de clar încât nici măcar eu să nu-l ratez. Şi nu l-am primit încă”, a încheiat Winfrey.

Dacă SUA va avea primul președinte femeie, lucrurile nu sunt sigure. Speculații există, însă, deocamdată, un lucru este cert: Oprah nu va candida până nu primește acel „semn divin”.

Articol realizat de Mihai Stoicescu

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...