vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Emisiuni La zi Cine îngroapă școala românească?

Cine îngroapă școala românească?

Cine îngroapă școala românească? Peste 150.000 de profesori și alți 70.000 de angajați din personalul auxiliar sunt în grevă. Ce salarii propun sindicatele pentru dascăli? Încurcate sunt căile viitorului Guvern. Marcel Ciolacu vrea să amâne negocierile privind împărțirea ministerelor pe motiv că țara are alte priorități, iar liberalul Florin Cîțu ar vrea să guverneze din nou cu USR. Va reuși președintele Klaus Iohannis să găsească o soluție pentru stabilitatea „României Educate”?

Update cu privire la greva din învățământ

Premierul României susține că măririle de salarii ar adânci deficitul bugetar și acest lucru va duce la pierderea fondurilor europene, dar nu a explicat concret cum s-ar ajunge la acest lucru.

„Am înțeles problemele personalului didactic și auxiliar, de asemenea le tratăm în egală măsură și vom face în așa fel încât să fie rezolvate, dar celelalte chestiuni pe care le-am discutat la întâlnirea cu sindicatele sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față în condițiile în care, și încă o dată fac apel, trebuie să înțelegem că România, ca să poate să beneficieze în continuare de fondurile europene, iar fără fonduri europene trebuie să recunoaștem că nu am fi ajuns aici, fără fonduri europene nu putem să ne îndeplinim obiectivele de dezvoltare, de recuperare a disparităților față de celelalte țări europene.

Și spuneam că avem o ținta de deficit pe care trebuie s-o îndeplinim, nu putem să sporim în acest moment cheltuielile, pentru că absolut orice astfel de cheltuială produce efect pe deficit și odată ce am pierdut controlul asupra deficitului este clar că nu ne mai îndeplinim obiectivele și intrăm într-o altă paradigmă, pe care nu știu cine o va controla”, a declarat Ciucă.

Cine îngroapă școala românească?

În emisiunea ”La Zi” cu realizatoarea Flori Stoian, invitata Lorena Stoian, avocat și reprezentant al partidului PSD, răspunde la această întrebare:

”Este trist ceea ce se întâmplă zilele acestea cu educația. Personal consider că greva generată de astăzi afectează în mod grav copiii. Afectează părinții. Afectează sistemul de educație. Cine este responsabil? Nu putem arăta o persoană anume. Este societatea în general. Sunt mulți factori la mijloc. Cred că ar trebui în momentul de față, având în vedere că suntem la sfârșit de an școlar, să se pună pe primul loc rațiunea atât de partea politicului, din partea profesorilor cât și din partea alianțelor de părinți și sindicatelor.”

2 COMENTARII

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...