8.5 C
București
luni, 16 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cine este vinovat pentru incendiul din delta Văcărești?

Cine este vinovat pentru incendiul din delta Văcărești?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Victor Tărtăcuță, director adjunct al Direcției de Investiții din cadrul Ministerului Mediului, a vorbit despre vinovații care ar putea exista, în cazul nefericitului eveniment din Delta Văcărești, de săptămâna aceasta.

 

Este vinovată Primăria Capitalei de acest incendiu?

”Părerea mea este că da. Este vorba de administrator. Este ca și când într-un bloc de persoane există acea administrație.

Noi (Ministerul Mediului) nu administrăm delta Văcărești. Aici nu este vorba despre o derogare de responsabilitate ci despre faptul că s-a întâmplat un anumit lucru, noi constatăm cine e de vină.

Cine, defapt, trebuia să facă ceva. Ok, urmează plângerile românești, că oricum toată lumea aruncă. Da este adevărat, dar nu ar trebui să împiedice responsabilitatea pe care o ai.”

Un incendiu a izbucnit marți, la prânz, în Parcul Natural Delta Văcărești, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Au ars circa 15.000 mp de vegetație, potrivit datelor comunicate de pompieri.

Nu este încă clar dacă parcul natural era păzit sau nu la momentul izbucnirii incendiului. Directorului Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion, a declarat, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Capitalei, că administrația a lansat procedura pentru angajarea rangerilor.

 

Avocatul Artin Sarchizian a declarat pentru A7TV:

”Sigur că nu am să mă aștept mâine să văd Parchetul făcând anchete, n-am să mă aștept de mâine să văd arestări și așa mai departe, deși într-o țară civilizată așa ar fi trebuit să fie.

E greu de spus acuma cine ar trebui să fie arestat pentru că nu știm autorul, însă într-un stat civilizat ar fi trebuit să îi cheme cel puțin pe cei care ar fi trebuit să prevină.

Pentru că noi nu trebuie să așteptăm să se petreacă răul, trebuie să îl prevenim”

 

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...

Secretarul general adjunct al NATO: ”Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar”

Războiul din Ucraina, deși oarecum mai tăcut decât la început, este încă prezent pe în viața ucrainenilor. Adevărata bătălie este cea a propagandei, în...

Adrian Vasilescu: ”Ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari”

”Criza economică atacă România din toate punctele de vedere. Guvernatorul și-a exprimat speranța, de la tribuna de la care a vorbit joi, că România...

Care este rolul bărbatului în societate?

Pentru a avea o societate sănătoasă și solidă, este foarte important să știm care este rolul bărbatului. Ce menire are acesta pe pământ, ce...