8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Cine este gigantul american care negociază deschiderea unui centru de distribuție în...

Cine este gigantul american care negociază deschiderea unui centru de distribuție în România?

Amazon negociază deschiderea primului său centru de distribuție din România, care ar urma să fie amplasat într-un parc logistic din Roman.

Un antreprenor din Iaşi negociază cu cel mai bogat om de pe pământ ca să-l determine să parieze pe regiunea Moldovei pentru deschiderea unui centru logistic, scrie Ziarul de Iași.

Amazon, gigantul american din domeniul comerţului online deținut de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, are în plan extinderea capacităţii logistice, iar firma ieşeană Deco Dem Natura, patronată de Constantin Panainte, se pare că îi pregăteşte terenul în acest sens.

Omul de afaceri a cumpărat în luna februarie a.c. mai multe hectare de teren în comuna Cordun, aflată în imediata apropiere a oraşului Roman, unde intenţionează să înceapă construcţia unui centru logistic.

Zona este una cu potenţial, având acces la reţele de gaz, energie electrică, cât şi la infrastructură rutieră şi de cale ferată.

Panainte a lăsat de înţeles că printre companiile cu care poartă discuţii pentru semnarea unui contract de închiriere s-ar afla şi Amazon, însă a evitat să îl arate drept un client „sigur”.

„Pentru moment nu putem discuta despre asta, atunci când va deveni o certitudine o să facem publică informaţia.

Zona este foarte bună, iar în decizia de a construi lângă municipiul Roman, în comuna Cordun, a contat foarte mult faptul că oraşul se află în mijlocul regiunii de est a ţării şi este străbătut de drumul european E85.

Va fi un depozit logistic în zonă cum are şi Lidl, Profi, exact cum intenţionează să facă şi Kaufland… Locaţia permite eficientizarea proceselor de aprovizionare”, a spus Constantin Panainte.

Informaţia că americanii de la Amazon poartă negocieri cu firma din Iaşi pentru implementarea proiectului în zona lor este cunoscută atât în rândul reprezentanţilor autorităţilor comunei Cordun, cât şi al celor din Roman.

„S-a vehiculat această informaţie în mediul public, dar la ora actuală nu vă pot oferi date concrete.

Este o idee, sunt probabil nişte discuţii, dar nimic mai mult momentan, cel puţin din câte ştiu eu.

Acum, însă, nu există o informaţie sută la sută certă că cei de la Amazon vor avea un centru logistic la nivelul comunei noastre.

Multe companii îşi iau măsuri de precauţie în perioada asta.

Mai reanalizează planul de dezvoltare, al investiţiei. Rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a spus Adrian Ciobanu, primarul comunei Cordun.

Amazon este activ în România, dar depozitul de la Roman ar fi primul din țară

Compania Amazon este deja activă în România prin cele două centre de dezvoltare şi tehnologie din Iaşi (deschis în 2005) şi Bucureşti (în 2018), însă dacă centrul de distribuţie s-ar concretiza, ar fi singurul din ţară.

Extinderea face parte din strategia globală a gigantului american de a-şi construi o reţea de transporturi care să ofere livrări rapide, dar şi pentru a încerca să ţină sub control costurile de livrare, al căror pondere în vânzări a crescut continuu.

Amazon Development Center, principala companie din România a retailer-ului Amazon, în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 321,27 milioane lei (66,9 milioane euro), în creştere cu 25,5% faţă de anul precedent.

Numărul mediu de angajaţi din cele două centre de tehnologie din Iaşi şi Bucureşti a crescut cu peste 867 de persoane faţă de anii trecuţi, ajungând la 1.956, potrivit datelor de la Finanţe.

Sediile găzduiesc departamente precum Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

De asemenea, compania se află printre pionerii aplicaţiilor de inteligenţă artificială. S-a impus pe piaţa asistenţilor vocali prin Alexa, fiind unul dintre produsele de succes din această arie, pe lângă Google Assistant.

În centrele din Iaşi şi Bucureşti se lucrează atât la soluţiile lingvistice, cât şi la testarea produselor Alexa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

Este oficial! Klaus Iohannis a anunțat când și în ce condiții începe noul an școlar

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala, în învățământul preuniversitar, începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?