8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cine este Derek Chauvin, polițistul care va fi acuzat de omor cu...

Cine este Derek Chauvin, polițistul care va fi acuzat de omor cu intenție

Derek Chauvin, ofiţerul de poliție care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd în timpul protestelor din Minneapolis, va fi acuzat de crimă de gradul al doilea – omor cu intenţie, dar fără premeditare, potrivit CNN.

Și colegii săi vor fi puși sub acuzare.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, este așteptat să facă anunțul oficial în cursul zilei, mai scrie CNN.

Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei de ajutor și complicitate la crimă de gradul al doilea, potrivit documentelor aflate la dosar.

Derek Chauvin, poliţistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd aproape nouă minute, fusese acuzat de crimă prin neglijenţă.

O autopsie independentă, efectuată la cererea familiei, a constatat că George Floyd, bărbatul afro-american aflat în centrul amplelor proteste din Statele Unite, a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”, a anunțat luni avocatul familiei, Ben Crump, potrivit CNN.

Potrivit jurnaliştilor din Minneapolis, George Floyd şi Derek Chauvin ar fi lucrat împreună până anul trecut la un club de noapte din oraş.
Maya Santamaria, proprietara clubului El Nuevo Rodeo, din sudul oraşului, a declarat că “Chauvin era poliţistul nostru în afara programului pentru toţi cei 17 ani de când este deschis clubul”.
“Ei lucrau pe acelaşi schimb, dar Chauvin lucra afară, iar bodyguarzii lucrau înauntru”, a mai spus aceasta.
Maya Santamaria a declarat că deşi cei doi lucrau la acelaşi club în serile aglomerate, nu poate afirma cu certitudine că se cunoşteau, dat fiind că administratorii clubului apelau la mulţi pazinici, inclusiv ofiţeri de poliţie aflaţi în afara programului.

“Un prieten mi-a trimis imaginile spunând: “E tipul care lucra pentru tine”. I-am spus că nu, dar apoi am văzut imaginea cu prim plan şi mi-am spus: “Dumenzeule, el este””, a mai afirmat femeia.

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]