miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Pandemia provocată de virusul COVID-19 nu s-a încheiat, iar asta denotă că nici problemele apărute, în perioada aceasta, nu şi-au găsit încă rezolvări. Industria care şi-a ridicat cele mai multe semne de întrebare, de la debutul pandemiei până în prezent, este HORECA!

 

Asaltat fiind de întrebările jurnaliştilor, prim-ministrul României, Florin Cîţu, a declarat recent că nu înţelege care sunt problemele în această situaţie în condiţiile în care guvernul său le-a acordat toate resursele necesare pentru depăşirea crizei într-o manieră care să pună într-o situaţie câştig-câştig ambele părţi, atât Guvernul cât şi industria ospitalităţii.

„Aici nu înţeleg foarte mult ce se întâmplă. Îmi aduc aminte că anul trecut tot sectorul nu a plătit impozite tot anul, impozitul specific a fost eliminat şi anul acesta impozitul specific este eliminat până în martie.

Sunt multe măsuri de care au beneficiat, şomaj tehnic, plata a 45,5% din salariu pentru cei care s-au întors din şomaj tehnic, deci foarte mult efort. Anul trecut, 4,85% din deficitul bugetar s-a dus către măsuri care să susţină economia”, a declarat şeful executivului pentru Quick News.

Tot în cadrul aceleiași intervenții, primul-ministru a luat în discuţie comportamentele revoltătoare ale personalului din industrie, subliniind ideea că a da statul în judecată nu reprezintă cea mai bună variantă la care pot apela entităţile private deranjate de măsurile luate de Guvern.

România trece printr-o perioadă mai puţin favorabilă, iar demararea unor conflicte de tip economic care doar pun accentul pe părţile negative nu fac altceva decât să înrăutăţească situaţia.

“Bineînţeles oricine dacă doreşte să dea în judecată Guvernul, foarte bine. Eu cred că aceste măsuri nu sunt cele mai potrivite având în vedere situaţia prin care trece România şi eforturile pe care le face acest Guvern.

De fiecare dată am ascultat de la toate sectoarele din economie propunerile, le-am îmbunătăţit, ceea ce noi am implementat”, a conchis primul ministru.

Florin Cîţu şi-a încheiat discursul precizând că, la ora actuală, situaţia este pe linia de plutire, cu menţiunea că nici guvernul său nu deţine soluţia perfectă pentru toate propunerile venite din partea antreprenorilor.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...