8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Pandemia provocată de virusul COVID-19 nu s-a încheiat, iar asta denotă că nici problemele apărute, în perioada aceasta, nu şi-au găsit încă rezolvări. Industria care şi-a ridicat cele mai multe semne de întrebare, de la debutul pandemiei până în prezent, este HORECA!

 

Asaltat fiind de întrebările jurnaliştilor, prim-ministrul României, Florin Cîţu, a declarat recent că nu înţelege care sunt problemele în această situaţie în condiţiile în care guvernul său le-a acordat toate resursele necesare pentru depăşirea crizei într-o manieră care să pună într-o situaţie câştig-câştig ambele părţi, atât Guvernul cât şi industria ospitalităţii.

“Aici nu înţeleg foarte mult ce se întâmplă. Îmi aduc aminte că anul trecut tot sectorul nu a plătit impozite tot anul, impozitul specific a fost eliminat şi anul acesta impozitul specific este eliminat până în martie.

Sunt multe măsuri de care au beneficiat, şomaj tehnic, plata a 45,5% din salariu pentru cei care s-au întors din şomaj tehnic, deci foarte mult efort. Anul trecut, 4,85% din deficitul bugetar s-a dus către măsuri care să susţină economia”, a declarat şeful executivului pentru Quick News.

Tot în cadrul aceleiași intervenții, primul-ministru a luat în discuţie comportamentele revoltătoare ale personalului din industrie, subliniind ideea că a da statul în judecată nu reprezintă cea mai bună variantă la care pot apela entităţile private deranjate de măsurile luate de Guvern.

România trece printr-o perioadă mai puţin favorabilă, iar demararea unor conflicte de tip economic care doar pun accentul pe părţile negative nu fac altceva decât să înrăutăţească situaţia.

“Bineînţeles oricine dacă doreşte să dea în judecată Guvernul, foarte bine. Eu cred că aceste măsuri nu sunt cele mai potrivite având în vedere situaţia prin care trece România şi eforturile pe care le face acest Guvern.

De fiecare dată am ascultat de la toate sectoarele din economie propunerile, le-am îmbunătăţit, ceea ce noi am implementat”, a conchis primul ministru.

Florin Cîţu şi-a încheiat discursul precizând că, la ora actuală, situaţia este pe linia de plutire, cu menţiunea că nici guvernul său nu deţine soluţia perfectă pentru toate propunerile venite din partea antreprenorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...