8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Pandemia provocată de virusul COVID-19 nu s-a încheiat, iar asta denotă că nici problemele apărute, în perioada aceasta, nu şi-au găsit încă rezolvări. Industria care şi-a ridicat cele mai multe semne de întrebare, de la debutul pandemiei până în prezent, este HORECA!

 

Asaltat fiind de întrebările jurnaliştilor, prim-ministrul României, Florin Cîţu, a declarat recent că nu înţelege care sunt problemele în această situaţie în condiţiile în care guvernul său le-a acordat toate resursele necesare pentru depăşirea crizei într-o manieră care să pună într-o situaţie câştig-câştig ambele părţi, atât Guvernul cât şi industria ospitalităţii.

„Aici nu înţeleg foarte mult ce se întâmplă. Îmi aduc aminte că anul trecut tot sectorul nu a plătit impozite tot anul, impozitul specific a fost eliminat şi anul acesta impozitul specific este eliminat până în martie.

Sunt multe măsuri de care au beneficiat, şomaj tehnic, plata a 45,5% din salariu pentru cei care s-au întors din şomaj tehnic, deci foarte mult efort. Anul trecut, 4,85% din deficitul bugetar s-a dus către măsuri care să susţină economia”, a declarat şeful executivului pentru Quick News.

Tot în cadrul aceleiași intervenții, primul-ministru a luat în discuţie comportamentele revoltătoare ale personalului din industrie, subliniind ideea că a da statul în judecată nu reprezintă cea mai bună variantă la care pot apela entităţile private deranjate de măsurile luate de Guvern.

România trece printr-o perioadă mai puţin favorabilă, iar demararea unor conflicte de tip economic care doar pun accentul pe părţile negative nu fac altceva decât să înrăutăţească situaţia.

“Bineînţeles oricine dacă doreşte să dea în judecată Guvernul, foarte bine. Eu cred că aceste măsuri nu sunt cele mai potrivite având în vedere situaţia prin care trece România şi eforturile pe care le face acest Guvern.

De fiecare dată am ascultat de la toate sectoarele din economie propunerile, le-am îmbunătăţit, ceea ce noi am implementat”, a conchis primul ministru.

Florin Cîţu şi-a încheiat discursul precizând că, la ora actuală, situaţia este pe linia de plutire, cu menţiunea că nici guvernul său nu deţine soluţia perfectă pentru toate propunerile venite din partea antreprenorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?