joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Cine are semnul fiarei?

Cine are semnul fiarei?

Cine are semnul fiarei? Semnul fiarei este menționat de mai multe ori și i se atribuie un sens special. Prima mențiune a semnului fiarei este legată de descrierea unei fiare, adică a unei puteri din timpul sfârșitului care încearcă să impună anumite reguli de conduită tuturor locuitorilor pământului.

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, Cornel Dărvășan ne răspunde la această întrebare.

Ce reprezintă semnul fiarei?

Pasajul principal din Biblie care menționează „semnul fiarei” este Apocalipsa 13:15-18. Alte referiri pot fi găsite în Apocalipsa 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20 și 20:4. Acest semn are rolul de pecete pentru urmașii lui Antihrist și ai profetului fals (purtătorul de cuvânt al Antihristului). Prorocul mincinos (a doua fiară) este cel care îi face pe oameni să ia acest semn. Semnul este în mod literal plasat pe mână sau frunte și nu este doar un card pe care cineva îl poartă cu sine.

Semnificația lui 666 este un mister. Unii au speculat că are legătură cu 6 Iulie 2006 – 06-06-06. Totuși, în Apocalipsa capitolul 13, numărul 666 identifică o persoană, nu o dată. Apocalipsa 13:18 ne spune:

„Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este: șase sute șaizeci și șase.”

Cumva, numărul 666 îl va identifica pe Antihrist. Timp de secole, cei care au interpretat Biblia au încercat să identifice diferiți indivizi cu 666. Nimic nu este concluziv. De aceea, Apocalipsa 13:18 ne spune că numărul cere înțelepciune. Când Antihristul va fi descoperit (2 Tesaloniceni 2:3-4), va fi clar cine este el și în ce fel îl identifică numărul 666.

Cine are semnul fiarei?

Cornel Dărvășan: Dacă în viitor autoritatea omenească își va prezenta ca semn al autorității sale o altă zi de închinare. Și prin mijloace coercitive, politico-administrative sau economice, pentru că la un moment dat se spune că va fi și un boicot economic, se va legifera această zi de închinare, cei care o vor păstra ca fiind presați de frică sau de dorința de a trăi o viață mai bună, consumeristă, atunci toți oamenii aceia vor primi semnul fiarei. Însă astăzi nimeni nu are semnul fiarei.

Aici poți urmări întreaga emisiune: 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...