luni, aprilie 15, 2024
Acasă Articole Noutăți Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât de mult a afectat aceasta persoana respectivă. Dacă sunteţi într-o asemenea situaţie, cel mai bine ar fi să vă adresaţi autorităţilor, respectiv reprezentanţilor DGASPC (Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) pentru a afla de ce scutiri de impozite puteţi beneficia, informează observatornews.ro.

Răspunsul final ar urma să-l aibă o comisie alcătuită din specialişti, pe baza documentelor pe care le prezentaţi. Se stabileşte dacă actualul nivel al bolii poate fi încadrat într-un grad de handicap care să vă permită să beneficiaţi de drepturile respective, scutiri de impozite şi altele asemenea.

Ce alte boli pot beneficia de scutire?

În general, persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului în România. Mai departe, încadrarea se poate face pentru numeroase boli de diferite tipuri. Putem vorbi despre afecţiuni ale sistemului nervos, ale inimii, ale sistemului olfactiv, afecţiuni fizice sau somatice.

De asemenea, pot ajunge să fie scutite de la plata impozitului persoane care au boli rare sau HIV/ SIDA.

Dar bolnavii de cancer?

Ca în cazul pacienților cu diabet, bolnavii de cancer au de adunat multe documente pentru a alcătui un dosar care să ajungă la o comisie. Ulterior, se va stabili în ce drag de handicap poate fi încadrată persoana cu cancer. În baza acestui rezultat persoana cu cancer beneficiază de numeroase drepturi.

Vorbim despre scutirea de la plată a mai multe taxe și impozite, precum plata impozitului pe clădire și pe teren, scutire de la impozitul pe venituri din salarii și indemnizații de natură salarială sau scutire de la impozitul pe venituri realizate din pensii, activități independente, activități agricole, etc.

De asemenea, în cazul pacienților bolnavi de cancer este vorba inclusiv de plata unei indemnizații lunare, beneficiul de a avea un asistent personal sau gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...