vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Cine ar putea fi succesorul lui Kim Jong-Un?

Cine ar putea fi succesorul lui Kim Jong-Un?

Nimeni nu știe cine va fi succesorul liderului nord-coreean Kim Jong-Un dacă acesta este pe moarte sau chiar a murit?

Cei mai mulți analiști consideră că succesorul lui Kim va fi sora sa mai mică, Kim Yo Jong, dar în contextul în care dinastia Kim a fost una axată pe conducători bărbați, aceasta este o posibilitate mică, conform Asia Times.

Există însă un alt posibil succesor pentru liderul nord-coreean, menționat de specialiștii chinezi, care tind să fie mai apropiați de regimul lui Kim decât oficialii altor țări.

Kim Pyong Il este fratele vitreg, mai mic, al tatălui lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, al doilea lider suprem al dinastiei.

Jong Il și Pyong Il au fost rivali pentru preluarea conducerii de la tatăl lor, liderul fondator Kim II Sung.

Ambii fii și-au manifestat dorința puternică de a deveni lideri.

În momentul în care Kim Jong Il a câștigat conducerea țării, Pyong Il a fost exilat în funcții ambasadoriale în Europa Centrală.

În luna noiembrie, Pyong Il, în vârstă de 65 de ani, s-a pensionat și s-a întors la Phenian.

Teorii privind starea de sănătate a liderului nord-coreean

Una dintre teoriile privind starea de sănătate a liderului nord-coreean a fost lansată de revista japoneză Shukan Gendai, care cita surse medicale.

Conform acestora, Kim Jong-Un a suferit o operație pe cord, în urma unui cheag de sânge blocat pentru care a avut nevoie de un stent.

„În timpul unei vizite într-o zonă rurală, s-a prăbușit și s-a prins cu mâinile de piept.

În grabă, doctorii care îl acompaniau l-au transportat la un spital de urgență din apropiere. Între timp, au cerut autorităților de la Beijing să trimită medici.

China a trimis o echipă de 50 de experți medicali și echipament medical la Phenian”, a scris revista săptămânală japoneză.

Conform revistei, în urma operației liderul nord-coreean a rămas în stare vegetativă.

Aceste detalii nu au putut fi confirmate, dar Reuters a raportat că o echipă de medici chinezi au mers în Coreea de Nord pentru a-l consulta pe Kim Jong-Un.

„Din ce am auzit, nu prea mai există speranță. Dar Coreea de Nord este extrem de secretoasă.

În trecut a fabricat multe povești, ceea ce s-ar putea întâmpla și acum.

Am motive să cred că situația din Coreea de Nord e foarte tensionată”, a spus Francesco Sisci, un corespondent din estul Asiei cu contacte foarte bune în China.

În ceea ce privește un posibil succesor, Sisci a numit-o pe sora liderului nord-coreean.

„Este principalul candidat, dar e foarte tânără și este femeie”, a spus corespondentul.

O altă teorie privind starea de sănătate a liderului nord-coreean este susținută de publicație 38 North, care a analizat imagini din satelit conform cărora trenul personal al lui Kim Jong-Un este la vila de pe plajă a liderului, în Wonsan.

În sprijinul teoriilor negative vine și faptul că liderul nord-coreean nu a mai avut o apariție publică încă din data de 11 aprilie.

„Sunt îngrijorată de Kim Jong Un în acest moment: Da, și o să vă prezint observația mea, că (liderul nord-coreean, n.red.) este gras și are aproape toate viciile pe care le poți avea în afară de metamfetamină.

Sunt îngrijorată deoarece Coreea de Nord nu e pregătită pentru moartea lui și nici noi nu suntem”, a spus Van Jackson, oficial de securitate în administrația președintelui american Barack Obama.

Conform unor mărturii venite de la nivel înalt, Kim Jong Il (tatăl lui Kim Jong-Un), a cărui mamă a murit când el era mic, a crescut eclipsat de fratele mai mic, Pyong Il, care semăna perfect cu tatăl lor, Kim Il Sung.

Kim Pyong Il a studiat în Malta în anii 1960, a studiat la o academie militară din Coreea de Nord și a învățat să piloteze avioane de mici dimensiuni în Germania de Est.

Ulterior, a devenit membru al gărzilor de corp ale tatălui său, iar stilul său de viață se asemăna perfect cu cel al unui „prinț în așteptare”, a spus Kang Myong Do, dezertor al regimului.

Pyong Il a fost „sabotat” de fratele său mai mare și a decăzut în urma unui scandal intern, devenind persoană indezirabilă în Phenian, ceea ce l-a determinat apoi să ceară să fie trimis în străinătate.

Astfel, a devenit ambasador în țări îndepărtate de cercul intern al Coreei de Nord, precum Ungaria, Bulgaria, Finlanda, Polonia și Rebublica Cehă.

Pyong Il a rămas tăcut în orice țară a fost trimis și nu a criticat în niciun fel regimul fratelui său vitreg.

Acest lucru nu înseamnă că Pyong Il nu își așteaptă liniștit șansa la conducerea țării, cum sugerează oficialii chinezi.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...