duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Emisiuni Substanțial Cine a fost Ion Iliescu?

Cine a fost Ion Iliescu?

Cine a fost Ion Iliescu? La 33 de ani de la Revoluție, în premieră națională, în această seară, în emisiunea Substanțial. Omul care l-a înlocuit pe Nicolae Ceaușescu, sosia dictatorului, colonelul de securitate, Dumitru Burlan. Acesta vine să povestească despre Ion Iliescu și despre perioada regimului comunist.

Câteva date generale despre Ion Iliescu

Ion Iliescu, inginer, om politic, preşedinte al României. A debutat de tânăr în activitatea politică în cadrul Partidului Comunist, prim-secretar al UTC, membru în CC al PCR şi în Marea Adunarea Naţională, ministru. Ulterior, a fost exclus din viaţa politică, nefiind de acord cu unele decizii luate în forumul central de partid.

Figura sa politică a reapărut în timpul evenimentelor din decembrie 1989. A fost ales preşedinte al CFSN, apoi al CPUN, organisme menite să asigure provizoriu conducerea statului până la formarea instituţiilor rezultate din alegeri. A fost ales de trei ori preşedinte al României.

Este una dintre cele mai controversate figuri ale vieţii politice după 1989 din cauza numeroaselor convulsii sociale care au marcat tranziţia României spre regimul democratic.

Cine a fost Ion Iliescu și care a fost relația sa cu Nicolae Ceaușescu?

Sosia dictatorului și colonelul de securitate Dumitru Burlan a răspuns la această întrebare în cadrul emisiunii ”Substanțial” alături de realizatorul Adrian Călin:

Este adevărată afirmația că Ion Iliescu a crescut în casa familiei Ceaușescu?

”Bineînțeles. Uitați-vă și acum unde stă Ion Iliescu. Stă vizavi de casa lui Nicolae Ceaușescu. Nicolae Ceaușescu a făcut închisoare cu tatăl lui Ion Iliescu la Târgu Jiu. Și tatăl lui Ion Iliescu era în vârstă. El l-a rugat pe Nicolae Ceaușescu, fiind cel mai tânăr dintre toți comuniștii arestați și ținuți în închisoare, să aibă grijă de copilul lui. Iar acesta l-a luat ca și copilul lui.”

Aici poți vedea întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...