8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Turism Cinci locuri unde poți vedea culorile toamnei

Cinci locuri unde poți vedea culorile toamnei

Astăzi îți vom prezenta cinci locuri unde poți vedea culorile toamnei. Dacă mai ai bani rămași din concediu sau ești printre oamenii care adoră toamna, nu poți rata aceste priveliști. Dacă nu ai chef să pleci cu avionul, te anunțăm că unul din ele este chiar din România.

1. Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled este un mare corp de apă situat în Alpii Julieni din zona Carniolanului superior din nord-vestul Sloveniei. Prin măsurarea locației sale, lacul se află la o distanță de 34 de la capitală, Ljubljana. Lacul natural îl face una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Vizitatorii se pot bucura de o plimbare cu barca peste lac până la insula Bled și pădurile vecine. Lacul Bled se află la o altitudine mare de aproximativ 1,524 metri deasupra nivelului mării.

2. Districtul Lacurilor, Anglia

Cunoscut sub denumirea afectuoasă de „Lacurile” sau „Ținutul Lacurilor”, Districtul Lacurilor din Cumbria este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Regatul Unit. Cu lacuri, păduri și mulți munți numai buni de explorat de turiștii cu spirit de aventură, Districtul Lacurilor oferă unele dintre cele mai aspre și pitorești ținuturi rurale din Anglia.

3. Transilvania, România

Regiunea Transilvania este considerată de către poporul român, drept leagănul națiunii și asta pentru că strămoșii românilor, dacii au construit aici cele mai frumoase și mai impresionante castele și cetăți. Oricine vine în Transilvania va fi amețit de farmecul locului și de frumusețea cu care a fost înzestrat. Obiectivele şi atracţiile turistice din regiunea Transilvania și activitățile pe care le poate face cineva sunt foarte diverse. Cu un puternic aspect rural care se îmbină perfect cu cel medieval, foarte ușor poți trece de la un frumos sat care dă senzația că nu și-a pierdut de sute de ani obiceiurile și aerul sătesc, folosind și astăzi tehnicile strămoșilor de a cultiva pământul, de a strânge recolta sau fânul pentru animale, la o zonă pitorească în care au fost construite acum sute și chiar mii de ani adevărate fortărețe.

4. Valea Loarei, Franța

O mulțime de călători au pe wish listcastelele de pe Valea Loarei. Turul lor este o variantă excelentă de excursie, fie că ai mai vizitat sau nu Franța înainte.

Chiar dacă există castele frumoase și în alte regiuni, Valea Loarei este celebră pentru densitatea de palate superbe (sunt peste 300 la număr!), poziționate perfect în inima naturii. Nu este de mirare că regii și nobilii francezi adorau această zonă. În fond, chiar ei au construit minunatele chateaux, din dorința de a avea mereu un loc în care să se întoarcă în timpul liber.

5. Bavaria, Germania

Superbul castel Neuschwanstein din Germania, situat într-o zonă peisagistică uimitoare, creează o lume de basm, recunoscută în întreaga lume. Castelul a fost construit în Bavaria în stil neoclasic, în anul 1866, la dorinţa lui Ludovic al II-lea, numit şi „regele nebun”. La început a fost cunoscut ca noul Hohenschwangan în onoarea locului unde şi-a petrecut o mare parte din copilărie Ludovic al II-lea, numele fiind schimbat după moartea regelui. Numele castelului se poate traduce ca „noua lebădă de piatră”.

Citește și ce activități interesante poți face în Austria!

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]