8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Emisiuni Mens Sana Chirugia robotică toracică – ce reprezintă?

Chirugia robotică toracică – ce reprezintă?

Chirurgia este o profesie care constă în acte operatorii asupra unui organism viu. În ultimele două secole, chirugia a devenit mult mai eficientă, iar aspectele invazive s-au redus substantial fiind schimbări care s-au dovedit centrale pentru dezvoltarea abilităților pentru a vindeca bolnavii.

Scânteia transformării a fost reprezentată de momentul în care a fost publicat la 18 noiembrie 1846 Henry Jacob Bigelow articolul ”Insensibilitate în timpul operațiilor chirurgicale produsă prin inhalare”.

Descoperirea era epocală. De mult timp una dintre problemele cruciale ale științei medicale era conceperea unei metode de atenuare a durerii în timpul operațiilor chirurgicale.

Astăzi vorbim despre chirurgie robotică, minim invazivă și precisă cu avantaje multiple pentru pacienți și medici deopotrivă.

Primul masterclass de chirurgie robotică uniportală din România reprezintă debutul unui program intens de cursuri de chirurgie robotică uniportală.

https://www.a7tv.ro/premiera-in-romania-primul-masterclass-de-chirurgie-toracica-robotica-uniportala/

În emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, invitatul doctor Mugurel Bosînceanu, primul medic de chirurgie toracică din România care a introdus chirurgia robotică în țară, explică câteva concepte generale despre această nouă tehnică.

”Chirurgia toracică este o disciplină medicală care se adresează patologiilor în special ale cutiei toracice cu excepția cordului.

Deci patologie pulmonară, pleurală, esofagiană. Acestea sunt principalele afecțiuni tratate prin chirurgia toracică.

Cea clasică implică o incizie între coaste de 20 de cm și utilizarea unor depărtătoare metalice care asigură spațiul necesar chirugului pentru a intra cu instrumente chirugicale clasice și a rezolva afecțiunea chirurgicală.

Chirurgia robotică aduce o platformă, acest robot DaVinci, o platformă prin intermediul căreia chirurgul operează în interiorul pacientului, initial prin multiple incizii de 8 mm, actualmente printr-o singură incizie de 4 cm prin această chirurgie robotică uniportală.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...