8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate China acuză SUA că amplifică conflictul Rusia-Ucraina

China acuză SUA că amplifică conflictul Rusia-Ucraina

China a criticat sancțiunile occidentale împotriva Rusiei pentru agresiunea Ucrainei și a spus că nu va urma exemplul, spunând despre măsuri că nu sunt „o modalitate eficientă de a rezolva probleme” și precizând că „se opune întotdeauna oricăror sancțiuni unilaterale ilegale”, informează Digi24.

 

Marți, președintele Joe Biden a declarat că Statele Unite vor sancționa instituțiile financiare și oligarhii Rusiei după ce liderul rus Vladimir Putin a ordonat trupelor să intre în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei. La rândul său, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Canada, Australia și Japonia au anunțat, de asemenea, noi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare sfidării dreptului internațional.

Când a fost întrebat, în conferința zilnică de presă a Ministerului de Externe, dacă China ar lua în considerare să urmeze exemplul Vestului, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying, a răspuns, spunându-i reporterului că „în mod evident, vă lipsește o înțelegere de bază a politicii guvernului chinez”.

„Credem că sancțiunile nu sunt niciodată modalitatea fundamentală și eficientă de a rezolva problemele. China se opune întotdeauna oricăror sancțiuni unilaterale ilegale”, a spus Hua, reiterând că cele două părți ar trebui să caute o soluție prin dialog și negociere.

În răspunsul său, Hua a pus, totodată, întrebări cu privire la rezultatele obținute în trecut de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident.

„Au rezolvat ei problema? Este lumea într-o stare mai bună din cauza sancțiunilor SUA? Problemele Ucrainei vor fi rezolvate automat prin impunerea sancțiunilor SUA împotriva Rusiei?

Securitatea Europei va fi mai sigură ca urmare a sancțiunilor SUA împotriva Rusiei? Cred că ar trebui să încercăm să rezolvăm problema prin dialog și negociere”, le-a spus oficialul chinez reporterilor.

Hua Chunying a mai menționat că sancțiunile anterioare impuse de SUA „au cauzat dificultăți serioase economiei și mijloacelor de trai ale oamenilor din țările în cauză”, adăugând că, în ceea ce privește Ucraina, SUA ar trebui să „nu submineze drepturile și interesele legitime” ale Chinei și ale „altor părți”.

În prezent, SUA mențin sancțiuni împotriva Rusiei, care au fost impuse ca răspuns la invazia sa din Ucraina în 2014, rezultată prin anexarea ilegală a Crimeii și construirea frontului din Donbas. SUA au mai impus sancțiuni pentru probleme precum atacuri cibernetice, amestec în alegeri, proliferarea armelor și comerțul ilicit cu Coreea de Nord

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...