Chemarea muzicii

Dinu Maxer, un îndrăgit muzician român, invitat special în cadrul emisiunii „Oameni și păreri”, ne împărtășește povestea sa.

Dacă la vârsta de 5 ani și jumătate a început să cânte la acordeon, ulterior la orgă și voce, la vârsta maturității a decis să studieze medicina. Deși ajunsese deja medic de familie, și-a urmat pasiunea și a făcut cariera din muzică.

Absolvent de nota 10 al facultății de medicină din București, artistul conchide că medicina te dezumanizează, pe când el trebuie să simtă pentru a compune.

Inspirația

Dinu consideră că un muzician adevărat nu doar interpretează piese, ci le și compune și orchestrează. Nu contează atât de mult cât de performant e studioul unui artist, „dacă ai o idee genială, oamenii o s-o primească fără să critice perfecțiunea unui sunet. Degeaba ai un studio performant dacă nu ai creativitate.”

„Munca unui compozitor nu se termină niciodată”… nici noaptea. De altfel, într-o noapte i-a și venit inspirația pentru cel mai cunoscut hit al său, despre care poți afla urmărind emisiunea.

Noile talente

Deținând multiple trofee de compoziție și având o experiență de mai bine de 20 de ani în spate, Dinu Maxer este la mare căutare în rândul părinților. Deși nu a terminat Conservatorul, are darul de a ști să compună muzică pentru orice copil, căruia îi pune în evidență vocea și stilul de interpretare.

Nu numai cei mici îl iubesc. Liceeni se bucură, la rândul lor, de atmosfera incendiară pe care știe să o creeze cu ocazia balului bobocilor. Regretul medicului cu suflet de artist rămâne, totuși, că nu a fost chemat până acum să prezinte balul bobocilor mediciniști.

Lumea de azi

Artistul este profund recunoscător tehnologiei, care facilitează atât compoziția muzicală, cât și experiența de ascultător. Astăzi, un tânăr poate compune o melodie folosindu-se și numai de un simplu computer. De asemenea, poate găsi tot ce îi place pe YouTube. Dinu își amintește cât de greu îi era în tinerețe să înregistreze piesele sale favorite de la radio, pentru a le reasculta oricând voia.

Care este secretul artistului care, deși tată a doi copii, mărturisește că nu se simte deloc ca la 50 de ani? Probabil că veselia lui, pe care o pune și în muzică. Nu scrie piese triste, de dragoste, deși acestea din urmă prind mult mai bine. Dar, cel mai important, caracterul său ireproșabil. Este punctual, corect, nu minte și, la sfârșit de zi poate dormi liniștit. Un exemplu pe care îl putem lua cu toții, indiferent de profesia pe care o avem.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe sau scrie-ne în comentarii cum crezi că am putea sprijini fiecare dezvoltarea moralității în rândul tinerilor!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum scăpăm de poluare?

Cum scăpăm de poluare? Po...

Toate religiile duc la Du...

Toate religiile duc la Du...

Principii adventiste de v...

Principii adventiste de v...

Conferința ”Stop abuzului...

Conferința ”Stop abuzului...