miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Cele mai sigure orașe din România

Cele mai sigure orașe din România

Atunci când ne mutăm într-un nou apartament sau casă, unul dintre factorii importanți pe care îl luăm în calcul este siguranța cu privire la zona în care urmează să trăim. Astfel un studiu realizat de Numbeo ne arată care sunt cele mai sigure orașe din România.

Iată topul:

1. Cluj Napoca

Orașul de pe Someș este considerat cel mai sigur oraș din România, obținând 77,7 de puncte din 100. Cluj-Napoca ocupă locul 23 în clasamentul mondial al celor mai sigure orașe din lume.

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai vânate orașe din România, având un avânt pus pe seama IT-ului. Cu toate acestea, nu este unul ieftin când vine vorba de sectorul imobiliar: prețul mediu din Cluj-Napoca era cu 875 de euro pe metru pătrat mai mare decât media din București.

2. Timișoara

Cu doar câteva poziții sub Cluj-Napoca, Timișoara se clasează pe locul 32 în topul celor mai sigure orașe din lume. Timișoara a devenit Capitală Culturală Europeană din data de 17 februarie 2023. Acesta a obținut un scor de 76 din 100 de puncte.

3. Brașov

Al treilea cel mai sigur oraș din România, conform clasamentului, este Brașovul. Acesta a obținut un punctaj de 73.6 puncte, fiind clasat pe locul 54 în clasament.

Brașovul, una dintre cele mai importante destinații turistice din România, face pași importanți în ceea ce înseamnă atragerea turiștilor. Noul Aeroport Internaţional de la Braşov se va lansa oficial pe 15 iunie 2023.

4. București

Bucureștiul se clasează pe locul 4 în topul celor mai sigure orașe din România, obținând un scor de 72 de puncte din 100. La nivel internațional, acesta se află pe locul 67.

Cu toate acestea, Capitala mai are mult de muncă în ceea ce privește siguranța din trafic. Din cauza infrastructurii proaste, în Capitală au avut loc peste 100 de incidente grave în care au fost implicați bicicliști între 2018 și 2019.

5. Iași

Capitala Moldovei a obținut un scor de 69.4 puncte, devenind al cincilea cel mai sigur oraș din România. În clasamentul global, „Orașul celor șapte coline” s-a clasat pe locul 84.

Iașiul a devenit un oraș extrem de atractiv pentru turiștii de ocazie, fie ei români sau străini. În prezent, județul Iași se află pe locul patru în țară din punct de vedere al salariului mediu, cu o leafă netă de circa 3.600 lei/lună. Cifra este ajutată semnificativ de numărul IT-iștilor din oraș, aflat pe locul în trei în țară la acest capitol, după București și Cluj.

6. Constanța

Orașul de la malul mării a obținut un scor de 53.8 puncte, clasându-se pe locul 219 în clasamentul celor mai sigure orașe. Constanța este, totodată, un oraș mai accesibil din punctul de vedere a chiriilor față de celelalte orașe mari din România.

În Constanța, chiriile ajung la 250 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 500 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu o cameră din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 21,1%.

7. Craiova

Craiova este al șaptelea cel mai sigur oraș din România. Orașul a obținut un scor de 50 de puncte din 100, fiind clasat pe locul 260.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...