Cel mai scurt drum de la idee la bani – A7TV – Trăiește viitorul!

Urmareste-ne:

Cel mai scurt drum de la idee la bani

21 ian. 2018
-->

Fondurile europene, solutia antreprenorilor de maine, reprezintă și cel mai scurt drum de la idee la bani.

Ai un plan de afacere sustenabil si nu ai capital financiar? Afla cum poti obtine fonduri europene nerambursabile si care sunt sectoarele care beneficiaza de banii publici, pe care Uniunea Europeana ii aloca Romaniei. In continuare, iti prezentam conditiile de eligibilitate, precum si pasii pe care ar trebui sa ii ai in vedere, inainte de a trimite proiectul catre aprobare.

Prezent la A7TV, in cadrul emisiunii Business la Superlativ, presedintele comisiei petru fonduri europene, Petru Luhan, a prezentat pasii pe care sa ii urmaresti atunci cand apelezi la serviciile unei companii de consultanta in domeniul fondurilor europene.

Pe scurt, daca iti doresti sa te lansezi in afaceri si ai nevoie de finantare europeana, etapele sunt urmatoarele:

  1. Alegi o firma de consultanta cu experienta
  2. Pegatesti documentele pentru obtinerea avizelor necesare accesarii banilor europeni
  3. Realizezi studiul de fezabilitate si completezi cererea de finantare
  4. Predai proiectul
  5. Astepti aprobarea proiectului si obtinerea banilor europeni

Un alt aspect esential de care ar trebui sa tii cont in momentul in care doresti otinerea de finantare europeana este punctajul care te califica in procesul final de obtinere a banilor. Mai mult decat atat, companiile de consultanta cu experienta fac o selectie printre firmele care doresc bani europeni, inainte de pregatirea dosarului inaintat catre autoritatea de management.

Fostul europarlamentar si-a exprimat parerea si cu privire la gradul de absorbtie pe care tara noastra il are in prezent la capitolul bani europeni. Luhan a punctat faptul ca Romania ar fi putut obtine patru miliarde de euro de la Bruxelles, insa gradul de accesibilitate din acest an a fost estimat sub un milliard de euro. Motivul principal? Birocratia excesiva, un factor care limiteaza capacitatea tarii noastre de a obtine optimul de bani europeni. Daca tara noastra este codasa clasamentului in privinta accesibilitatii fondurilor europene, la opulul opus, se situeaza Polonia, care a dispus de un buget estimat la o suta de miliarde de euro.

Articol realizat de Flori Stoian

Distribuie articol:
Autor: