8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cel mai mare abator din Germania s-a transformat în focar de coronavirus

Cel mai mare abator din Germania s-a transformat în focar de coronavirus

650 de oameni, jumătate dintre cei 1.330 de angajați ai abatorului din Germania depistați cu COVID-19, sunt români.

Autoritățile germane au făcut apel la medicii din comunitatea românească să ajute la tratarea conaționalilor.

După ce 17 muncitori au fugit din carantină, autoritățile le transmit acestora să nu le fie teamă, pentru că vor fi bine îngrijiți chiar dacă sunt departe de casă și au cerut consulatelor României, Bulgariei, și Poloniei, translatori pentru a-i convinge pe angajații celui mai mare abator din Germania şi din lume, să respecte carantina.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia:

„Am căzut de acord să aducem aici traducători, câţi este nevoie, care să se ducă la oameni şi să le explice care este situaţia şi că este în interesul lor să nu plece în ţările de origine, aşa cum auzim că existe în unele cazuri, ci să rămână aici, unde în cazul îmbolnăvirii, să primească cea mai bună asistenţă medicală pe care noi o oferim fiecărui lucrător.”

Vorbim despre cel mai întins focar din Europa, în condițiile în care Germania a înregistrat o creștere a indicelui care arată rapiditatea cu care se răspândește virusul.

https://www.a7tv.ro/scandal-de-proportii-in-germania-de-ce-sunt-acuzati-muncitorii-romani/

Acum, în Germania, o persoană cu Covid-19, infectează în medie, aproape 3 persoane.

Pe lângă focarul de la abator, au apărut multe cazuri și în centre pentru bătrâni sau refugiați și în ferme agricole.

La abator lucrează aproximativ 6 mii de români.

Aceștia circulă în microbuze pline care îi transportă de la fabrica la locul de cazare.

Tot împreună îşi petrec şi timpul liber. Sunt cazaţi la comun. Tot atâtea vulnerabilităţi, pe care autorităţile germane promit să le elimine.

Între timp, abatorul a fost închis pentru cel puţin 2 săptămâni, iar armata a fost mobilizată pentru testarea tuturor angajaţilor.

Iniţial compania nu a permis accesul autorităţilor în fabrică și nu ar fi vrut să spună unde sunt cazați muncitorii. A fost nevoie de un ordin judecătoresc special.

Consulul României în Bonn a participat duminică la o reuniune la nivelul autorităților de land.

Responsabilii locali au dat asigurări că toţi cei plasaţi în carantină primesc la domiciliu hrana şi alte produse de strictă necesitate.

Însă, atât în landul Renania de Nord Westfalia, cât şi în Saxonia Inferioară, s-a apelat la poliţie pentru aplicarea restricţiilor.

Au fost mai multe proteste violente împotriva carantinei, iar potrivit Ministerului Roman de Externe, cel puţin 17 români au fugit din izolare.

Presa germană susţine că aceştia ar fi plecat spre țara natală.

Hubertus Heil: “Mă aștept ca autoritățile sanitare și de protecția muncii să intensifice controalele în industria cărnii din toată țara.

Vom iniția însă și acte legislative la nivel federal pentru a face ordine în industrie.

De pildă, înregistrarea digitală a orelor de muncă și abolirea contractelor prin intermediari, astfel încât est-europenii să nu mai fie exploatați și să nu le mai fie pusă sănătatea în primejdie”.

Nu sunt însă afectaţi doar cei care lucrează la Tonnies, ci şi toţi vecinii lor.

În oraş au fost închise din nou grădiniţele, şcolile şi restaurantele. Atmosfera e tot mai tensionată, iar la poarta abatorului au loc zilnic proteste.

Sven-Georg Adenauer, Consilierul raional Gütersloh:

″Închiderea grădinițelor și a școlilor provoacă o mare nemulțumire. E de înțeles, dar vrem să-i împiedicăm pe copiii celor care lucrează în abator să-i infecteze pe ceilalți copii.

Ar fi un dezastru să se întâmple asta”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...