miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Cel mai bun medicament

Cel mai bun medicament

Cel mai bun medicament pentru corpul nostru se spune că este râsul. Chiar pe urma acestuia sunt și citate, cel mai popular fiind cel cu întinerirea. Ba chiar unii oameni spun că fiecare moment de bucurie adaugă timp până la finalul dramatic al fiecărui om.

Totuși acest gest ne este luat de când suntem mici, ca proces al maturității în crezul societății.

Specialiștii apreciază că aceste interdicții ne marchează pe viitor, la maturitate, când vom tinde să ne autocenzurăm, scrie Doc.ro Ajungem să râdem doar în cercuri restrânse, cu cei apropiați, refuzând practic o plăcere și o binefacere corpului, îndreptându-ne astfel gândirea, inconștient, spre aspecte negative.

De ce este râsul benefic pentru sănătate?

Un episod de râs bun, din tot sufletul, alină tensiunea fizică şi stresul. Totodată îți lasă muşchii relaxaţi chiar şi la 45 de minute după sesiunea de râs.

De asemenea râsul scade nivelul hormonilor stresului şi creşte activitatea celulelor imunitare şi a anticorpilor care luptă împotriva infecţiilor, îmbunătăţind astfel rezistenţa la boli.

Cum să râzi mai des?

În primul rând, învață să-ți antrenezi buna dispoziție și să râzi când ești singur. Poate fi nevoie de puțină practică pentru a te obișnui cu ideea de a râde singur. O modalitate ușoară de a începe este să te gândești cum ai putea include mai mult umor în viața ta. Uită-te la un film amuzant, urmărește un spectacol de stand up comedy sau caută niște clipuri amuzante pe internet ori site-uri cu glume. Cu cât inviți mai mult umorul în viața ta, cu atât ai mai multe șanse să râzi.

În al doilea rând, încearcă să cultivi o atitudine jucăușă la serviciu și acasă. Străduiește-te să găsești motive de amuzament în lucruri mici și să te bucuri mai mult de ceea ce faci în clipa de față.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...