8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Dă sens vieții Cei mai buni 30 de ani din istoria României

Cei mai buni 30 de ani din istoria României

Cei mai buni 30 de ani din istoria României. Foarte mulți români se plâng că astăzi o duc greu, față de vremurile trecute. Păreri subiective sunt multe pe această temă. Însă un studiu comparativ științific legat de acest subiect nu prea există.

Criza din România accentuează aceste păreri

„Războiul revine în Europa. Această criză are consecinţe multiple asupra energiei. Mai întâi, ne-a fost teamă că nu vom avea destulă la iarnă. Ne-am organizat colectiv pe preţuri: preţurile energiei, preţurile alimentelor…”, a explicat preşedintele Emmanuel Macron.

„Asta afectează viaţa multor compatrioţi de-ai noştri, cărora le este rău. Pentru a trece prin această furtună, trebuie să-i protejăm pe cei mai slabi, studenţii, familiile cele mai modeste, întreprinderile noastre cele mai slăbite, dar şi industria noastră. Trebuie să-i determinăm pe cei care au mai multă forţă să muncească şi mai bine. Şi apoi, trebuie să ne păstrăm direcţia care este de a avea o Franţă mai puternică şi mai dreaptă. Deci, să pregătim acest viitor al nostru”.

Părerea unui sociolog: Cei mai buni 30 de ani din istoria României

În emisiunea ”Dă sens vieții” cu realizatorul Ionică Herlea, invitatul Bogdan Bucur, Lector Universitar Doctor în Departamentul Sociologie, oferă o opinie avizată cu privire la situația actuală și cea din trecut:

”Este pentru prima dată în istoria României când visul de aur al ultimelor generații, mă refer la românii care au trăit în mediul urban după revoluția lui Tudor Vladimirescu. Vorbim despre moldoveni, transilvăneni și valahi. Aceștia și-au dorit ca această țară să aparțină Occidentului. Nu doar că și-au dorit, dar pentru asta n-au precupețit niciun efort din cele pe care ei puteau să le facă din punct de vedere financiar și uman. 

Este visul acestui popor timp de 200 de ani de a ieși din Orient și de a încerca să devenim occidentali. Acest vis a fost împlinit de generația noastră. Este pentru prima daă în istoria acestei țări când România a ajuns să aparțină din punct de vedere instituțional lumii occidentale.”

Pentru a urmări întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]