8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Articole Noutăți Cei 3 pași mega-simpli pentru o dimineață perfectă

Cei 3 pași mega-simpli pentru o dimineață perfectă

Marian Cristian Marin, instructor de grup fitness și antrenor personal cu o experiență de 10 ani în domeniu, ne dezvăluie rețeta lui pentru a se energiza dimineața, dar ne spune și ce să evităm. El crede că majoritatea oamenilor funcționează pe pilot automat și uită să trăiască conștienți, ancorați în prezent.

„Dimineața este cea mai provocare. Majoritatea oamenilor se trezesc cu maxim 30 de minute înainte să plece la job! Dimineața este important să te trezești astfel încât să fii în armonie întreaga zi, ca să nu mai dai vina pe jobul tău, pe oamenii din viața ta, acuzându-i că ei ar fi responsabili pentru ziua ta proastă.”

Marian și-a conceput o rutină simplă de dimineață care îl ajută să rămână odihnit toată ziua. Ne-a dezvăluit-o unde altundeva decât… la matinal!

„Te trezești și, pentru a nu adormi la loc, te ridici din pat, faci câțiva pași până la telefon, să oprești alarma, te duci la toaletă, îți igienizezi gura prin spălat pe dinți, te speli pe față, tragi puternic aer în piept, de 5-6 ori. Apoi am 3 tips-uri care funcționează de fiecare dată:”

 

1. Meditația și recunoștința

Te duci în altă cameră, te așezi pe un scaun sau fotoliu– dar nu pe spate! și stai tu cu tine, cu gândurile tale, vizualizând ceea ce vei avea de făcut. Meditația (fie ghidată, fie stând în liniște), recunoștința, sunt cel mai bun început pentru o zi pozitivă.”

 

2. Afirmații pozitive

„După meditație, îți spui 15-20 de afirmații despre cum vrei tu să fii, ce vrei tu să fii, cum vrei să-ți fie ziua, despre partea financiară, despre familia ta, despre sănătatea ta. Dacă, în schimb, cum te trezești te uiți pe Facebook, fiindcă sunt prea informații date creierului deodată, apare stres, agitație, și începem să obosim încă din primele ore ale dimineții. La fel este și dacă deschidem televizorul, la știri” (mai multe despre cum te influențează media, aici).

 

3. Exerciții fizice

Marian face mișcare de când se știe. Are niște exerciții chiar și pentru când stă în pat sau pe scaun! Iată mai jos (începând cu minutul 43:20) exercițiile sale preferate, pe care ni le prezintă alături de colegele sale de fitness, la „Matin A7”:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...