joi, septembrie 21, 2023
Acasă Articole Noutăți Cei 3 pași mega-simpli pentru o dimineață perfectă

Cei 3 pași mega-simpli pentru o dimineață perfectă

Marian Cristian Marin, instructor de grup fitness și antrenor personal cu o experiență de 10 ani în domeniu, ne dezvăluie rețeta lui pentru a se energiza dimineața, dar ne spune și ce să evităm. El crede că majoritatea oamenilor funcționează pe pilot automat și uită să trăiască conștienți, ancorați în prezent.

„Dimineața este cea mai provocare. Majoritatea oamenilor se trezesc cu maxim 30 de minute înainte să plece la job! Dimineața este important să te trezești astfel încât să fii în armonie întreaga zi, ca să nu mai dai vina pe jobul tău, pe oamenii din viața ta, acuzându-i că ei ar fi responsabili pentru ziua ta proastă.”

Marian și-a conceput o rutină simplă de dimineață care îl ajută să rămână odihnit toată ziua. Ne-a dezvăluit-o unde altundeva decât… la matinal!

„Te trezești și, pentru a nu adormi la loc, te ridici din pat, faci câțiva pași până la telefon, să oprești alarma, te duci la toaletă, îți igienizezi gura prin spălat pe dinți, te speli pe față, tragi puternic aer în piept, de 5-6 ori. Apoi am 3 tips-uri care funcționează de fiecare dată:”

 

1. Meditația și recunoștința

Te duci în altă cameră, te așezi pe un scaun sau fotoliu– dar nu pe spate! și stai tu cu tine, cu gândurile tale, vizualizând ceea ce vei avea de făcut. Meditația (fie ghidată, fie stând în liniște), recunoștința, sunt cel mai bun început pentru o zi pozitivă.”

 

2. Afirmații pozitive

„După meditație, îți spui 15-20 de afirmații despre cum vrei tu să fii, ce vrei tu să fii, cum vrei să-ți fie ziua, despre partea financiară, despre familia ta, despre sănătatea ta. Dacă, în schimb, cum te trezești te uiți pe Facebook, fiindcă sunt prea informații date creierului deodată, apare stres, agitație, și începem să obosim încă din primele ore ale dimineții. La fel este și dacă deschidem televizorul, la știri” (mai multe despre cum te influențează media, aici).

 

3. Exerciții fizice

Marian face mișcare de când se știe. Are niște exerciții chiar și pentru când stă în pat sau pe scaun! Iată mai jos (începând cu minutul 43:20) exercițiile sale preferate, pe care ni le prezintă alături de colegele sale de fitness, la „Matin A7”:

 

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...