8.5 C
București
joi, 18 august 2022
Acasă Editoriale Familie Ceea ce nu poți vorbi, să scrii

Ceea ce nu poți vorbi, să scrii

Scriitorul? Oare ce este scriitorul și care este menirea lui? Atunci când scrie, cât de importante sunt gândurile și sentimentele cu care scrie?

Un scriitor, când se așează în fața unei pagini albe, în primul rând își deschide inima, mai apoi stiloul. După ce și-a deschis inima, a privit-o bine, a oftat și a început să scrie cu urme de sentimente, nu cu cele de cerneală. Cele de cerneală sunt doar umbrele emoțiilor vii. O persoană care scrie reușește să trăiască și să retrăiască prin intermediul personajelor, prin ceea ce creionează și prin poveștile care prind suflare.

Se spune că e bine ca ceea ce nu poți vorbi, să scrii. Puțini dintre noi știm că aproape în fiecare zace câte un mic scriitor, câte o fărâmă de talent care abia așteaptă să iasă la suprafață, câte un crâmpei de dar care vrea să fie așternut, exprimat, scos la lumină. Pe lângă faptul că ne vindecăm inima, emoțiile, trăirile prin faptul că alegem să scriem, partea și mai frumoasă este că scrierile noastre pot să panseze inimi, să mângâie răni și să vorbească sufletului singur și părăsit.

Este Ziua Mondială A Scriitorilor. Te provoc astăzi să îți deschizi inima, mai apoi stiloul, și să scrii ce te frământă. Ce te apasă. Ce te neliniștește. Sau de ce nu… ce îți aduce bucurie. Ce ți-a pus un zâmbet pe buze. Haide să sărbătorim împreună! Dacă totuși ai îndoieli, atunci te provoc ca măcar să citești ceva astăzi. Citește ceva pentru tine, pentru sufletul tău. Pentru mintea ta. Haide, hai cu mine, într-o lume în care sufletul se vindecă scriind și inima se pansează citind!

La mulți ani, inimă! La mulți ani, suflete!

Articol scris de Alina Ilioi Mureșan, realizator TV A7TV ”Alături de tine”, blogger alinailioi.ro și autoare a 2 cărți: ”Așa vei ști că l-ai întâlnit pe EL” și ”Te iubesc pe nevăzute”.

Alina Ilioi
www.alinailioi.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Transformă mutarea într-o experiență plăcută cu ajutorul unei firme de mutări atentă la nevoile tale!

O mutare este dificilă atunci când este realizată pe cont propriu. De aceea este important să beneficiezi de un ajutor eficient și de încredere....

Director TAROM: ”Ceea ce vă pot spune clar este faptul că noi nu am anulat zborurile”

Potrivit CNAB, TAROM a avut în perioada 4-10 august 91 de zboruri care au înregistrat întârzieri de peste 30 de minute? Care sunt explicațiile?...

Vrei să-ți faci cunoscut businessul unui public numeros? Alege colaborarea cu o agenție de marketing digital care îți oferă soluții personalizate!

Promovarea online a afacerii tale poate fi realizată eficient, într-o formă dinamică și creativă. O agenție de marketing online îți poate oferi o strategie...

Ce trebuie să facă românii pentru a-și primii banii înapoi în urma amenzilor pentru necompletarea formularului PLF

Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani...