8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la o odihnă binemeritată. Totodată nu este medicamentul împotriva acesteia, dar poate fi un aliat serios în prevenția sau la începutul ei. Aceasta ar putea fi și o alternativă naturală în anxietate.

Experții Doc.ro susțin că o ceașcă de ceai de sunătoarea stimulează starea de spirit. Cercetătorii bănuiesc că ingredientele din plantă (hipericina și hiperforina) pot crește nivelul anumitor substanțe chimice ale creierului, cum ar fi serotonina.

Ce este sunătoarea?

Sunătoarea este una dintre cele mai populare plante medicinale și, implicit, una dintre cele mai studiate. Istoria o menționează încă de acum 2000 de ani, iar medicii au recomandat-o de-a lungul timpului pentru diferite afecțiuni, cap de listă fiind cele ale sistemului nervos și ale sistemului digestiv. În ziua de astăzi, este recomandată persoanelor sănătoase, care trec prin perioade de stres, suferă de insomnie, de tulburare a dispoziției, însă nu la nivel patologic, situații dramatice și tragice, pentru ameliorarea stării de bine.

Cum este ceaiul de sunătoare?

Ceaiul de sunătoare are un gust amărui, o aromă specifică, este bogat în colină, hipericină, uleiuri volatile, acid valerianic, flavonoide și taninuri. Toate aceste substanțe îi conferă efecte antiseptice, antiinflamatorii, decongestionante, dezinfectante, astringente, antidiareice și cicatrizante. Este, așadar, o plantă „bună la toate”.

Ceaiul de sunătoare tratează insomniile

Datorită acțiunii asupra sistemului nervos, sunătoarea reduce stresul acumulat și crește secreția de melatonină, hormonul care ne transmite senzația de somn și care ne ajută să dormim adânc, timp de câteva ore. Prin urmare, ceaiul de sunătoare este un remediu de ajutor în insomnie.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]