duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Familie Cea mai eficientă metodă de parenting

Cea mai eficientă metodă de parenting

Parenting este cel mai nou cuvânt adoptat de noi atunci când vorbim de educație. Indiferent dacă vă place sau nu ideea folosirii „englezismelor”, un lucru este sigur: să ne educăm cel mai eficient copiii. Care este cea mai eficientă metodă?

Parenting presupune să observi

Copiii, darurile noastre cele mai de preț, sunt atât de diferiți, unici, încât cu greu ai putea găsi o metodă de educație eficientă și generală. În timp ce unii au mai mare nevoie de protecție, alții strigă în toate modurile posibile după libertate. Unii au nevoie constantă de îndrumare și disciplină, în timp ce alții parcă sunt „cumințeniile pământului”.

Și totuși, toți se nasc cu un potențial extraordinar. Un studiu efectuat de către specialiști de la NASA a dovedit genialitatea a 98% dintre copiii de 4-5 ani! Care să fie condițiile optime susținerii și dezvoltării genialității micilor noastre… genii?

Dacă avem în plan să înființăm o cultură de succes, cu siguranță ținem cont de condițiile cele mai bune: sămânță de calitate, cel mai bun sol, apă, îngrășământ, curățare, lumină, protecție… Ideal ar fi să tratăm creșterea unui copil cel puțin la fel de serios.

parenting

Metodă eficientă de parenting

Prin urmare, vă propun șapte pași ai creșterii unui copil de succes:

  1. Studiază materialul genetic, acceptă-l și acționează în consecință.
  2. Alege și întreține cel mai de calitate „sol” în care se dezvoltă micul tău geniu. „Solul” nu este nimic altceva decât relația ta cu partenerul/partenera. „Cel mai mare bine pe care-l poate face un tată pentru copiii săi este să le iubească mama”, spunea E.G. White. Cu siguranță, este la fel de corect și invers!
  3. Oferă „soare”, „lumină” din belșug micului tău „vlăstar” prin afecțiune, dragoste. Și nu uita că dragostea, pentru micul tău geniu, înseamnă timpul (de calitate) petrecut împreună.
  4. „Irigă-ți” și „hrănește-ți vlăstarul” cu cele mai de calitate învățături. Nu ai vrea să regreți mai târziu că n-ai făcut tot ce se putea mai bine…
  5. „Curăță-i” cu blândețe pornirile neadecvate prin atitudine disciplinară (nu violență). Doar știi vorba aceea: „Cum îl crești, așa îl ai”. Strâmb sau drept…
  6. Protejează-l de „furtunile” prea mari pe care nu le poate suporta încă. Datoria sa este de a crește fericit, nu de a lupta împotriva neplăcerilor vieții. Datoria ta este să micșorezi cât de mult experiențele negative, creând un mediu prielnic trăirilor pozitive.
  7. Lasă-ți micul geniu să încerce experiența „zborului” și, oricât ar fi de trist pentru tine, lasă-l să plece până acolo unde-și poate îndeplini menirea.

Succes!

Articol realizat de Narcisa Ispas

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...