Ce vor conține noile carduri de identitate? – A7TV – Trăiește viitorul!

De anul viitor se schimbă modelul cărților de identitate. Cele noi, propuse de Ministerul de Interne, vor avea CIP, elemente electronice de securitate ce vor respecta standardele europene și vor permite ca posesorii lor să interacționeze online cu instituțiile administrației publice.
Noua carte de identitate are dimensiunea unui permis de conducere sau a unui card bancar și respectă astfel standardele impuse de Uniunea Europeană. În plus, este la fel de sigură ca actele de identitate din celelalte țări ale Uniunii. Documentul va avea inserat un cip electronic pe care vor fi stocate toate informațiile personale (imaginea foto a persoanei, imaginea a două amprente și un certificat de autentificare digitală).
Noile documente vor avea elemente de securitate suplimentare, iar unele vor putea fi citite doar cu aparatură specială.
Autoritățile propun ca noile acte de identitate să fie eliberate pentru cei care au împlinit 12 ani sau chiar mai devreme, la cererea părinților.
Cei care nu vor să aibă un astfel de document vor putea să obțină în continuare o carte de identitate simplă, fără CIP, dar cu elemente de securitate sporită.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *