joi, februarie 29, 2024
Acasă arhiva articole calatorie Ce trebuie să știm despre mașina noastră iarna?

Ce trebuie să știm despre mașina noastră iarna?

Ce trebuie să știm despre mașina noastră iarna? Condusul în acest anotimp poate fi o reală provocare pentru mulți șoferi. Începătorii evită de obicei să urce în mașină în această perioadă. Și mulți din ambele categorii nu înțeleg ce înseamnă îngrijirea mașinii iarna.

În timpul sezonului rece, șoferii se confruntă cu alte tipuri de probleme, chiar mai multe decât în timpul anotimpului cald. Temperaturile foarte scăzute, dar și umezeala excesivă afectează anumite componente și elemente esențiale care asigură funcționarea unui autovehicul.

Și cum nimeni nu vrea să arunce banii pe fereastră, pentru reparații sau piese noi, se recomandă o verificare mai atentă a mașinii înainte de a porni la drum.

Sunt mai multe elemente care trebuie cercetate cu atenție, astfel încât șoferii să evite problemele neprevăzute.

Frânele sunt extrem de importante!

Una dintre greșelile majore pe care le fac șoferii, pe timp de iarnă, când temperatura scade, este să lase automobilul cu frâna de mână trasă. La temperaturi mai mici de 0 grade, așa cum sunt noaptea, ingheață etanș discurile pe plăcuțe și etrierul. Unii cred că o frână blocată din cauza gheții nu este mare lucru. După câțiva metri, spun ei, discurile se încing, iar gheața se topește.

Ștergătoarele îți vor îmbunătăți vizibilitatea

Este bine să nu folosiți ștergătoarele dacă nu sunteți siguri că vor aluneca pe parbriz. Într-o astfel de situație este bine să dați drumul sistemului de dezaburire, și în timp ce motorul merge să curățați parbrizul cu o racletă. De asemenea, este bine să dezlipiți ștergătoarele cu atenție și să ecurățați de gheața depusă.

Oglinzile laterale reprezintă detaliul important

Nu trebuie să schimbați poziția oglinzilor laterale înainte să fie dezghețate complet. Porniți sistemul de încălzire și acționați butonul de schimbare a poziției abia după ce v-ați asigurat că s-au dezghețat complet. Altfel, motorul se va forța și se va strica sau se vor strica roțile dințate care acționează sistemul, din plastic.

Articolul precedentCât de normal este stresul?
Articolul următorVeste nouă despre RCA!

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...