8.5 C
București
luni, 8 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce trebuie să facă toată lumea după data de 15 mai?

Ce trebuie să facă toată lumea după data de 15 mai?

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi în transportul în comun.

Șeful statului a susținut o declarație de presă miercuri, 22 aprilie, la Palatul Cotroceni:

“Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spații publice închise și când folosim transportul în comun”, a spus președintele.

Referitor la restricțiile privind deplasările individuale, Iohannis a menționat:

“După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgenţă, vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spaţii publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem şi de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a spus el.

Iohannis a adăugat că, după 15 mai, multe restrângeri vor rămâne în vigoare şi în acest sens a menţionat adunările publice.

În ceea ce privește revenirea elevilor la școală, Klaus Iohannis a mai anunţat că va avea, în cursul zilei de miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei pentru elaborarea unui plan concret.

“Vom avea un plan de relaxare în paşi. Vom stabili exact care activitate când poate să înceapă.

O activitate extrem de importantă este activitatea şcolară şi chiar în această după-amiază voi avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educaţiei pentru a începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală.

Cum va arăta acest plan va fi prezentat public în momentul în care este elaborat cu toate detaliile aferente”, a spus şeful statului.

Totodată, el a arătat că se lucrează la o analiză şi la un plan care va prevedea exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricţionate, dând drept exemplu zona comercială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul de Externe din Irlanda: ”Vrem să sprijinim țări precum România”

”În primul rând, cred că putem vedea că agresiunea rusă în Ucraina, ilegalitatea acestui război schimbă arhitectura de securitate a continentului european. Nu m-am...

Grindeanu: „Răspunsul celor de la UDMR trebuie să vină”

„Răspunsul celor de la UDMR trebuie să vină, pentru că declaraţiile făcute de premierul ungar acolo, aş folosi un singur cuvânt, au fost rasiste...

Temperaturile scad în România în următoarea perioadă

Vremea în BANAT Intervalul va debuta cu o vreme în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei,...

Majorări salariale pentru bugetari începând cu luna august

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale propune acordarea, începând cu luna august, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr....