joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Emisiuni La zi Ce taxe apar în 2023?

Ce taxe apar în 2023?

Ce taxe apar în 2023? Noul an debutează cu o serie de taxe și impozite despre care ar fi bine să aflăm acum, pentru a fi pregătiți în momentul în care trebuie să scoatem bani din buzunar și să le plătim, pentru a nu încălca prevederile fiscale.

Există și vești bune cu privire la taxele din 2023?

Da. Românii vor primii o reducere dacă își achită taxele în primele trei luni ale anului.

Persoanele care achită până în dată de 31.03.2023 impozitele și taxele locale datorate pentru întreg anul, beneficiază de o bonificație de 10%, conform prevederilor Codului Fiscal.

Una dintre modalitățile de plată este direct la ghișeele instituției (numerar sau cu card bancar).

Ce taxe apar în 2023?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Adrian Negrescu, consultant economic, oferă mai multe detalii cu privire la acest subiect:

”Nivelul de trai în România va continua să scadă. Da. În cel mai bun caz, hai să zicem că vom avea o inflație de 8%. Dar asta nu înseamnă că prețurile scad în România, nu? Dimpotrivă, ele continuă să crească dar cu un ritm mai redus față de anul trecut. 

Deci nivelul de trai va continua să se erodeze iar acest lucru se va vedea în încasările statului. Pentru că această economie trăiește din consum. Adică din ceea ce cheltuim noi în magazine și la ce servicii apelăm. Iar dacă încasările din această zonă vor fi mai mici, și statul va trebui la un moment dat să își ia niște măsuri de restructurare. Și sunt foarte curios cum vor realiza acest demers.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...