8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce surprize poți să-i faci copilului tău de 1 iunie

Ce surprize poți să-i faci copilului tău de 1 iunie

Micuții așteaptă cu nerăbdare data de 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Copilului.
Anul acesta va fi destul de sărac din punct de vedere al evenimentelor dedicate copiilor, din cauza pandemiei de coronavirus.

Reuniunile sunt interzise, așadar concursurile și concertele dedicate celor mici în alți ani nu se vor desfășura în 2020.

Cu toate acestea, iată ce surprize poți să-i faci copilului tău:

Teatru de animaţie, ateliere de creaţie, şotron online, dar şi reduceri considerabile la titluri de la editura Corint, vizite gratuite la Muzeul Hărţilor şi programe tv speciale sunt câteva dintre surprizele pregătite pentru copii de 1 Iunie.

La Muzeul Hărţilor din Capitală, copiii au intrare gratuită de ziua lor. Până la 7 iunie, Muzeul va fi deschis pentru vizitare, zilnic, între orele 10.00 – 18.00, inclusiv luni şi marţi.

Luni, de Ziua Copilului, Muzeul “Antipa” îşi deschide porţile, potrivit News.ro.

Teatrul „Ion Creangă” îi invită pe cei mici la „Spectacole de poveste găzduite de Teatrul Ion Creangă”, o selecţie de spectacole prezentate la Bucureşti în perioada 2015-2017, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii (FITC).

Sursa Pixabay

Pe pagina de Facebook a Teatrului „Ion Creangă” vor putea fi urmărite producţii realizate de teatre din Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora) – sau din programul artiştilor din Cluj-Napoca (MiniReactor).

În program, luni, de la ora 11.00, este difuzat „Circul Mandragora”, Circul Mandragora, Argentina (+6 ani), iar de la ora 18.00 – „Povestea unui om şi a umbrei sale”, Teatrul Principio Attivo, Italia (+5 ani).

Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 24 de ore de la publicare.

Premiera online a primului episod din spectacolul de teatru de animaţie „Sami într-o zi de vară”, de Antoaneta Zaharia, va avea loc luni, de la ora 9.00.

Transmisiunea va avea loc pe pagina de Facebook, pe Instagram şi pe contul de YouTube al Teatrului Odeon.

La Teatrul Ţăndărică, de ziua copiilor, au fost programate spectacolele „Răţuşca cea urâtă”, de la ora 10.00, iar „Căriasa zăpezii” este de la ora 18.00.

Sursa Pixabay

De luni, începe o ediţie specială a festivalului Şotron, eveniment organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate”.

Vor fi publicate, timp de trei zile, recomandări de lectură din partea scriitorilor români, tutoriale practice, reţete pentru cei mici, înregistrări surpriză, mesaje speciale din partea muzeografilor din muzeele literare ieşene.

În plus, clubul de lectură pentru copii şi adolescenţi se va reuni într-o ediţie specială, online, dedicată zilei de 1 iunie.

Organizatorii promit concursuri interactive cu premii constând în cărţi, jocuri şi jucării.

Toate pot fi urmărite pe site-ul sotroniasi.ro şi pe Facebook Şotron.

O şezătoare muzicală va fi organizată în cadrul festivalului „Săptămâna de joacă pentru părinţi şi copii”, care propune din 1 şi până în 7 iunie demonstraţii de magie, spectacole de teatru, ateliere de gătit, programare, muzică şi percuţie, modelaj şi origami pentru cei mici şi workshop-uri.

Transmisiunile live vor fi gratuite pe pagina de Facebook a hotelului Melodia din Venus.

Editura Corint Junior a pregătit reduceri de 50% la toate cărţile pentru copii.

Un alt eveniment literar dedicat celor mici, Festivalul Arthur, organizat de editura Arthur, în desfăşurare, a pregătit 100 de titluri şi reeditări cu reduceri între 20% şi 30% pe site.

Sourcenews.ro


ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]