miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce sumă primește România din Fondul de solidaritate al UE?

Ce sumă primește România din Fondul de solidaritate al UE?

Comisia Europeană a prezentat un pachet de aproximativ 530 de milioane de euro, sub formă de sprijin financiar suplimentar, în cadrul Fondului de solidaritate al UE (FSUE)

 

Acesta va contribui la eforturile de combatere a coronavirusului depuse de 17 state membre și trei state în curs de aderare (Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Litunia, Portugalia, România, Muntenegru și Serbia) în scopul protejării publice.

 

Cât va primi România?

România va primi aproape 14 milioane de euro din acest pachet. Cele mai mari sume vor merge către Franța – 91,36 milioane de euro, Italia – 76,25 milioane, Portugalia – 55,56, Spania – 53,48 milioane și Irlanda – 43,75 milioane.

Finanțarea va sprijini o parte din cheltuielile publice cu echipamentele medicale și individuale de protecție, cu sprijinul de urgență acordat populației și măsurile de monitorizare, prevenire și control al răspândirii bolii.

”Fondul de solidaritate al UE este o demonstrație concretă a solidarității europene în acțiune. De la crearea sa, fondul a oferit asistență și ajutor eficace pentru milioane de oameni în perioade dificile.

Anul trecut, domeniul de aplicare al fondului a fost extins pentru a acoperi urgențele de sănătate publică de importanță majoră.

Acum propunem mobilizarea asistenței financiare atât de necesare în contextul pandemiei de COVID-19. FSUE își îndeplinește din nou misiunea principală”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...