miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni La zi Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care o conduce va câștiga toate rândurile de alegeri de anul viitor. În același timp, fostul premier și-a exprimat dorința de a candida la alegerile prezidențiale.

Ce spune Nicolae Ciucă despre candidatura sa la alegerile prezidențiale?

“PNL va câștiga toate alegerile, cu mine la conducere, de asta sunt convins, dar nu mă întrebați cum o vom face. Este firesc să îmi doresc această responsabilitate, din calitatea de președinte al Partidului. Nu mă tem de nimeni, în afara lui Dumnezeu.”

În cadrul emisiunii LA ZI, în dialogul cu moderatoarea Flori Stoian, al doilea om în stat a vorbit și despre relația pe care o are cu președintele României. Întrebat dacă se sfătuiește cu Klaus Iohannis cu privire la deciziile cu care vrea să se impună în Guvern, Ciucă a răspuns că are o relație bună cu Iohannis. O relație bazată pe respect reciproc și că este normal să discute cu șeful statului.

Care este relația dintre Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă?

“Discut cu președintele Klaus Iohannis, avem o relație bazată pe respect și este firesc să discutăm. Cu privire la modul în care ne impunem în fața partenerilor din coaliție, nu trebuie să ne spună nimeni acest lucru. Nici măcar președintele Iohannis. Este normal să vină de la noi”.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre tensiunea dintre Marcel Ciolacu și ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru. Scandal despre care președintele PNL spune că rufele se spală în familie. Imaginea României nu trebuie să fie afectată.

„Indiferent de situație, atunci când vine vorba de imaginea României, îndeosebi în afara granițelor, nu trebuie să fie pătată de problemele care disonează în politica internă. Acolo este vorba și de un spectru diplomatic care are finețea lui, relevanța lui. Cu atât mai puțin trebuia să aibă loc un astfel de moment.

Și, neavând detalii pentru că nu am discutat cu niciunul dintre actorii acestei situații, mă feresc să speculez, dar pot spune că nu așa se face diplomație, politica externă. Știți ce frumos se spunea de mici, rufele se spală în familie.”

Vrei să fii la curent cu cele mai importante informații ale zilei? Urmăriți emisiunea LA ZI, de luni până miercuri, de la ora 20:00.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...