duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce spune ministrul Teleman despre tehnologia 5G și digitalizarea României?

Ce spune ministrul Teleman despre tehnologia 5G și digitalizarea României?

În societatea modernă, în care totul se află la un click distanță, viteza de procesare a informațiilor este mai rapidă ca niciodată. Dar ce facem cu toate aceste informații și cum pot ele să slujească unui viitor mai bun pentru omenire? În emisiunea ”LA ZI” cu Flori Stoian, acest subiect a fost adus la lumină, împreună cu invitații Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Alin Stoica, prefectul Capitalei

 

BUCUREȘTIUL DIGITALIZAT

Probabil cu toții ne imaginăm cum va arăta capitala României și de ce nu, oricare alt oraș al acestei țări prin ochii digitalizării? Și mai important, al tehnologiei 5G. Pentru creionarea unui astfel de viitor, Ministrul Ciprian Teleman a adus câteva precizări cu privire la obiectivele implementării acesteia:

”Digitalizarea, prin componenta ei 5G, care este o tehnologie dedicată comunicațiilor între mașini, și prin aceasta, viața noastră se va schimba complet.

IOT (Internet of Things sau Internetul Obiectelor) înseamnă senzori care pot determina o mulțime de lucruri, inclusiv parametrii noștri medicali, lucruri ce aparțin spațiului nostru de locuit sau de lucru.

Aceste informații vor fi transmise către mașini care, în urma unor algoritmi de inteligență artificială, ne vor schimba modul în care interacționăm cu lumea din jurul nostru”

Un alt obiectiv, pe lângă beneficiile cunoscute aduse prin această rețea, vorbim și de ”confortul nostru, al tuturor, adică aer curat. O conectivitate foarte bună 5G poate preveni tăierile ilegale ale pădurilor, vânătorile ilegale, poluarea cursurilor de apă.”

DIGITALIZAREA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE

Bineînțeles, nu ar putea exista un oraș digitalizat dacă administrarea nu este și ea digitalizată, iar prefectul Capitalei a ridicat câteva probleme cu privire la viitorul administrației digitale:

”Digitalizarea administrației, cu siguranță este o nevoie. Nu este o nevoie care a apărut de ieri sau de azi și nu privește doar partea de hardware sau de software, echipamente, cloud ș.a.m.d, ci are o componentă educațională foarte importantă.

Noi nu avem suficienți oameni care ies de pe băncile școlii care să acopere nevoia de digitalizare de care are nevoie România în următorii ani.”

Click pe link-ul de mai jos pentru a urmări și alte declarații ale invitaților:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...