Ce simte un bărbat pentru amanta sa?

0
3760

Ce simte un bărbat pentru amanta sa? Relațiile extraconjugale au fost și încă sunt extrem de controversate. De ce se întâmplă astfel de situații? Cum se explică? Pot fi prevenite? Este amanta o simplă aventură sau este marea iubire descoperită mai târziu decât trebuia?

Psihologii și terapeuții de cuplu sunt mereu puși la încercare atunci când trebuie să explice unei soții de ce bărbatul o înșeală. Pentru că aceste lucruri sunt de neînțeles pentru partenera trădată în iubire. În cadrul emisiunii EXPERȚI ÎN SENTIMENTE de la A7TV, Dr. Daniel Duță, Adrian Stoica și Alexandra Benga, antreprenor beauty, au încercat să răspundă întrebărilor le frământă pe femeile din întreaga lume: Ce simte un bărbat pentru amanta sa? Ce are ea și nu am eu?

Bărbații infideli spun că nu le este ușor

Înainte de toate, numărul bărbaților care înșeală este apropiat de cel al femeilor care înșeală. Deci nu există un sex mai predispus la a fi infidel. Dar dacă bărbatul înșeală, este întotdeauna vina ei, a susținut o doamnă care a sunat în emisiune. Perspectiva masculină este uneori de tipul ”la ce îți trebuie regina, când poți avea tot stupul?”. Iar atunci, mai putem susține că nici pentru bărbații infideli nu este ușor? Femeia trebuie să fie nevastă și amantă, gospodină și femeie de afaceri/angajată, dar să nu uităm și de statutul de mamă, iar toate aceste roluri, zice-se că îl fac pe bărbat să se simtă bine.

Se culcă femeile pe-o ureche?

Dar care este punctul de vedere al femeii? Cum reușește ea să le îmbine pe toate cele de mai sus și, mai ales, cum ”să-și țină bărbații acasă”? Ei bine, după atâta greutate pusă pe fragilii umeri ai femeilor, invitata emisiunii a declarat că bărbații sunt vânători, sugerând că femeile ar trebui să își asume rolul de pradă atrăgătoare din toate punctele de vedere. Bărbatul trebuie să fie un pic mai frumos ca dracul și să aibă bani, iar femeia să fie capul casei, a mai susținut o apelantă din cadrul emisiunii. Însă, printre atâtea roluri pe care trebuie să și le asume zilnic cu cea mai mare seriozitate femeia, aceasta uită de ea, fiind copleșită. Sau poate acestea ”se culcă pe-o ureche”, a oferit cu generozitate realizatorul o scuză bărbaților, din rolul său de avocat al acestora. Iar într-o relație, femeia nu trebuie să uite de sine și să își recucerească în fiecare zi partenerul.

Ce simte bărbatul față de amantă?

Practic, simte ceea ce nu își dă voie să simtă alături de soție, pentru că și amanta este o femeie, până la urmă. Amanta nu are nimic în plus față de soție. Poate doar mai mult timp, dacă nu este mamă și nu are atâtea roluri asumate, precum soția. În majoritatea cazurilor de infidelitate, amanta este cea care este sacrificată. Amanta va fi mereu pe planul doi, chiar dacă este un unul strălucitor. Ea va fi singură de sărbători, amanta va merge singură în vacanțe, amanta are parte de atenție doar când el are timp și niciodată când va dori ea. Iar procentual, se pare că bărbatul nu prea alege să divorțeze de soție pentru a se căsători cu amanta. Ca o paranteză, dacă un cuplu divorțează în primii 5 ani de căsnicie, este o problemă de comunicare, dacă divorțează între 5 și 10 ani de la nuntă, vorbim de probleme comportamentale (un procent de aproximativ 25%) – aici ar interveni infidelitatea. Cei care divorțează după între 10 și 20 de ani de mariaj, s-au confruntat cu probleme de schimbare de rol, iar cei care divorțează după 20 de ani de căsnicie, nu știu ce fac, pentru că nu mai au timp de ”distracție”.

Cum să îți ții partenerul acasă?

În urma acestei emisiuni, am extras câteva trucuri pentru ca femeile să își mențină partenerul fidel:
  • Partenerii trebuie să se încurajeze reciproc să aibă grijă de propria persoană
  • Recucerește-ți zilnic partenerul
  • Menține-ți prospețimea comportamentală și cea emoțională
  • Frumusețea pălește, dar o putem găsi la orice vârstă în frumusețea momentului
  • Fă cumva să ai ”acel ceva”, să fii mai fâșneață, mai altfel
Aici poți viziona întreaga emisiune: