sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Articole Business Ce se va întâmpla cu Bitcoinul?

Ce se va întâmpla cu Bitcoinul?

George Rotariu – antreprenor și CEO Bitcoin România, invitat în emisiunea ”La zi” de la A7tv, prezentată de Flori Stoian, a explicat, în exclusivitate, ce se întâmplă cu moneda virtuală Bitcoin. În ultima perioadă, după un declin masiv, moneda pare să își revină în mod spectaculos. Așadar, mai este sigură investiția în criptomonede?!

Ce se va întâmpla cu Bitcoinul?

Din punctul meu de vedere, bitcoin-ul este o investiție foarte sigură pe termen lung. Bineînțeles că pot exita fluctuații, în orice moment, însă pe termen lung, istoricul prețului bitcoin arată că este o monedă foarte sigură. Practic, fiind un sistem deflaționist, în sensul în care apar din ce în cem ai puțini bitcoini pe piață, iar cererea la nivel global, este într-o continua creștere, este o creștere în valoare, logică.

Pe termen lung este o investiție foarte, foarte sigură, dar pe termen scurt bineînțeles că se poate întâmpla orice.

Recomandări pentru deținătorii de Bitcoin

O să le recomand același lucru pe care l-am recomandat și când bitcoinul valora 200 de dolari, și când valora 1000, și când valora 2000 si când valora 30.000. Să îi țină pentru că valoarea bitcoin poate să crească foarte mult.

Ce este Bitcoinul?

Bitcoin este o criptomonedă descentralizată și o formă de bani digitali. A fost creat în 2009 de o persoană sau un grup de persoane care a folosit pseudonimul Satoshi Nakamoto. Bitcoinul funcționează pe o rețea descentralizată de calculatoare, cunoscută sub numele de blockchain. Aceasta înregistrează toate tranzacțiile efectuate cu  moneda.

O caracteristică distinctivă a Bitcoinului este natura sa descentralizată. Nu există o autoritate centrală care să controleze sau să reglementeze Bitcoinul, iar tranzacțiile sunt verificate și înregistrate de participanții la rețea, numiți mineri.

Bitcoinul poate fi folosit pentru a efectua diverse tranzacții online. De-a lungul timpului, Bitcoinul a câștigat popularitate ca un mijloc de stocare a valorii și ca o alternativă la monedele tradiționale.  Și aceasta, datorită caracteristicilor sale. Cea mai importană fiind limitarea ofertei totale și protecția împotriva inflației. Numărul maxim de Bitcoinuri care vor fi vreodată în circulație este limitat la 21 de milioane.

Pentru a urmări întrgul interviu, click pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/live/qS44RUlTSc8?si=0rtJn9Rmebe43_Ig

 

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...