8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Articole Ce se întâmplă pe șantierul Maurer Panoramic din Cluj Napoca?

Ce se întâmplă pe șantierul Maurer Panoramic din Cluj Napoca?

Chiar dacă, în această perioadă, din cauza crizei din domeniul sanitar, multe activități au fost suspendate, în Cluj Napoca, pe șantierul proiectului rezidențial din Piața Abator, lucrările la impresionanta construcție – Maurer Panoramic – continuă intens.

 

În cazul în care vă întrebați ce se mai întâmplă pe șantierul din Cluj, ne-am propus să vă ținem la curent cu evoluția lucrărilor.

Maurer Panoramic este un proiect dezvoltat de Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai remarcabili dezvoltatori imobiliari din România.

Are o locație excelentă și o arhitectură impresionantă, așa că suntem convinși că acesta va deveni un punct de reper pentru comunitatea clujeană.

https://www.a7tv.ro/maurer-panoramic-cluj-in-topul-proiectelor-de-zgarie-nori-din-romania/

Adrian Ţigǎu, Director General al companiei Maurer Imobiliare Cluj:

„Indiferent de context, unele lucruri trebuie să meargă mai departe.

Empatizăm cu sentimentul firesc de incertitudine, din această perioadă.

Tocmai de aceea, vă asigurăm de faptul că, la Maurer Panoramic, lucrările evoluează conform planului prestabilit.

Proiectul, desfășurat pe 28 de niveluri, este unul grandios, o provocare pe care o îndeplinim cu succes.

Trebuie să știți că Maurer Panoramic va avea cea mai complexă și mai adâncă fundație pentru o clădire rezidențială din România, cu săpături efectuate la o adâncime de peste 21 de metri, în zona centrală a Clujului, chiar lângă cursul Someșului Mic.”

25 de muncitori și 6 ingineri, implicați și profesioniști, au fost prezenți zilnic pe șantier, și-au continuat activitatea în deplină siguranță și, astfel, s-a finalizat etapa de excavații, iar cota de fundare a fost atinsă.

 

”A fost realizat ultimul rând de sprijinire metalică pentru pereții mulați și s-au turnat primele grinzi de fundare, urmând să se efectueze lucrări premergătoare execuției radierului”, ne-a comunicat Departamentul Tehnic al Maurer Imobiliare Cluj

Proiectul Maurer Panoramic din Cluj-Napoca este unic, în contextul ingineriei geotehnice din România şi a proiectării excavaţiilor adânci, atât prin prisma limitărilor întâlnite pe parcursul dezvoltării acestuia, cât şi ca mod de abordare a unui proiect atipic.

Maurer Imobiliare susține dezvoltarea inovativă, iar livrarea cu succes a unui proiect emblematic și includerea acestuia în portofoliul de lucrări al ingineriei geotehnice românești asigură contextul unor viitoare proiecte valoroase și ambițioase.

 

SBR Solentache Bachy Fundații:

„Configurarea sistemului de sprijinire a devenit o provocare dificilă, din punct de vedere ingineresc, atât din cauza adâncimii considerabile a excavaţiei, care depăşeşte cu aproximativ 50 – 80% adâncimile uzual proiectate în orașele mari, cât şi din cauza necesităţii alegerii unor soluţii alternative, rareori întâlnite sau documentate în România.

Abordarea sistematică şi corelarea cu toate entităţile implicate în procesul de proiectare şi execuție se traduce în impact maxim asupra succesului investiţiei.

Totodată, monitorizarea şi investigarea geotehnică reprezintă puncte cheie ale proiectului, iar studiul rezultatelor obţinute în urma execuției reprezintă surse valoroase pentru dezvoltări viitoare de acest tip, aplicabilitatea excavațiilor de tip incintă circulară fiind una vastă.”

Adâncimea impresionantă a fundației (21,5 metri) este datorată și faptului că vor exista 5 niveluri de parcări subterane, dintre care 3 clasice și 2 automatizate.

Acestea vor deservi nevoile proprietarilor de spații și de apartamente, existente în cele 23 de niveluri supraterane.

Conform Directorului General al Maurer Imobiliare Cluj, Adrian Ţigǎu, sistemul de parcări automatizate este coreean, unic în România, fiind produs de AJ Automated Parking Systems și instalat de Technolights Serv.

Acesta va contribui la confortul și la siguranţa locatarilor, dar și la economia de timp și de spațiu.

„Dintotdeauna, succesul companiei Maurer Imobiliare a constat în urmarea valorilor în care credem. Ne ghidăm după aceleași valori – profesionalism, calitate, încredere, respect, unitate, viziune – chiar și în perioade dificile. Proiectul Maurer Panoramic se va finaliza la sfârșitul anului 2021”, a adăugat domnul Adrian Ţigǎu.

Sperăm ca Maurer Imobiliare să rămână, în continuare, un exemplu de bune practici și le urăm spor la treabă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...