joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce se întâmplă cu muncitorii srilankezi blocați în Aeroportul Otopeni?

Ce se întâmplă cu muncitorii srilankezi blocați în Aeroportul Otopeni?

O fabrică de confecţii din Botoşani a concediat 36 de muncitori srilankezi.
Aceștia au fost aduşi, duminică seară, pe aeroportul Otopeni.

Străinii sperau să se întoarcă acasă, dar zborurile spre ţara lor sunt sistate.

Ministrul Muncii, Violetă Alexandru, i-a vizitat şi încearcă să le găsească un alt loc de muncă în România.

Muncitorii din Sri Lanka au sosit pe Aeroportul Otopeni cu speranţa că vor putea pleca acasă sau că îşi vor găsi o altă slujbă până în august, când le expiră permisul de muncă.

Drumul a fost asigurat de o firmă de transport din Botoşani.

Cum zborurile spre ţara lor sunt sistate în această perioadă, autorităţile au fost nevoite să găsească soluţii alternative.

Cei 36 de cetăţeni Sri Lankezi au fost cazaţi între timp la un hotel din Otopeni.

Cu toţii le-au transmis autorităţilor că nu vor să se întoarcă la Botoşani, dar nici la ei în ţară, drept urmare Ministrul Muncii a sosit aici în vizită pentru a găsi soluţii şi eventual pentru a le găsi un nou loc de muncă în România.

Scandalul a început acum o lună, când unul dintre muncitorii srilankezi de la o fabrică de confecţii din Botoşani s-a infectat cu COVID 19 şi a fost internat.

6 colegi au intrat automat în izolare. De teamă, şi restul au vrut să se izoleze.

Drept urmare, au lipsit de la serviciu cel puţin o săptămână, iar angajatorul le-a desfăcut contractele de muncă.

“Ne simţim umiliţi. Nu ne-am aşteptat, am primit salariile tăiate.”

“Am lucrat pentru această companie timp de 15 luni, dar am primit salariul întreg doar pentru 3 sau 4 luni, celelalte salarii au fost tăiate. ”

După ce li s-au desfăcut contractele, cetăţenii străini au cerut să plece spre Roman, însă autorităţile i-au plasat în carantină instituţionalizată 14 zile.

Potrivit contractului de muncă, dacă nu îşi găsesc un nou serviciu în următoarele 90 de zile, srilankezii vor fi nevoiţi să se întoarcă în ţara natală.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...