duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce se întâmplă cu militarii români din Mali?

Ce se întâmplă cu militarii români din Mali?

Președintele Klaus Iohannis spune că cei 120 de militari români din Mali sunt siguranță, în condițiile în care acolo a avut loc o lovitură de stat.

Subiectul a fost abordat la reuniunea Consiliului European, la care a participat și președintele.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii în Mali cu un detașament al Forțelor Aeriene Române format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM.

„Situația este în permanență monitorizată de conducerea Ministerului Apărării Naționale, care este în legătură atât cu militarii detașamentului românesc din Mali, cât și cu Organizația Națiunilor Unite”, asigură MApN, miercuri, într-un comunicat.

Detașamentul Carpathian Pumas se află, de la începutul misiunii, în baza ONU Camp Castor, din Gao, aflată la o distanță de peste 1.000 de kilometri de capitala Bamako, acolo unde marți s-a desfășurat lovitura militară de stat.

„Noi, România, avem acolo efective de 120 de militari români şi aş vrea să transmit că aceştia sunt în siguranţă în acest moment, în ciuda tensiunilor din zonă create de lovitura de stat.

Noi urmărim evoluţia evenimentelor cu mare atenţie şi suntem pregătiţi să acţionăm în consecinţă, dacă va fi cazul”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Președintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, a demisionat și a anunțat dizolvarea Parlamentului.

Șeful statului şi premierul Boubou Cissé au fost arestaţi marţi după-amiază de militarii care s-au revoltat.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...