8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Ce rol are alimentația în procesul de slăbire?

Ce rol are alimentația în procesul de slăbire?

Ce rol are alimentația în procesul de slăbire? Cum poți slăbi în mod eficient fără să urmezi cure de slăbire care pot fi drastice cu corpul tău? Știai că totul ține de alimentație și stil de viață?

Alimentația este un ingredient cheie pentru un stil de viață sănătos. Este foarte important să fim atenți nu numai la ceea ce mâncâm, ci și când și cât mâncăm. Neglijarea acestui factor poate duce la supraponderalitate sau chiar obezitate.

Ce este supraponderalitatea?

Supraponderalitatea este caracterizată de o greutate mai mare decât cea considerată normală pentru o anumită înălțime, vârstă și sex. Indicele de masă corporală al unei persoane supraponderale este între 25 și 29,9. Persoanele supraponderale pot avea sau nu acumulări excesive de grăsimi, în timp ce persoanele obeze în mod cert au.

La ce riscuri se expun persoanele supraponderale?

Riscurile la care se expune o persoană supraponderală sau obeză sunt depresia, hipertensiunea arterială, diabet de tip 2 dacă zahărul din sânge este prea mare, hipertensiune, boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, probleme cu somnul, sindrom metabolic, boli ale ficatului gras, boli de rinichi, osteoartrită sau alte boli ale vezicii biliare.

Pacientul supraponderal, la fel ca și cel obez, trebuie să își schimbe stilul de viață. Acesta trebuie să devină mai activ, să practice mai mult sport, să limiteze numărul de calorii consumate și să se orienteze către alimente cât mai sănătoase.

Pe ce se bazează o alimentație echilibrată?

Din fericire, există câteva schimbări simple care pot modifica mediul în care servești masa, astfel încât să nu mai fii tentat să faci alegeri nesănătoase:

  • Pregătește masa acasă și, dacă lucrezi de la birou, ia-ți prânzul la pachet, care constă dintr-o mâncare pe care ai pregătit-o acasă, cu o seară înainte.
  • Învață să estimezi sau să măsori dimensiunile porțiilor la restaurante.
  • Renunță la fumat și la consumul de alcool.
  • Înlocuiește alimentele bogate în calorii cu unele sărace în calorii.
  • Modifică ruta pe care o ai spre serviciu, pentru a evita magazinele cu tentații de tot felul, cu gustări nesănătoase și mâncare fast food.

Ai nevoie de o alimentație care îți oferă opțiuni sănătoase și alimente gustoase. Care interzice ceea ce nu este benefic pentru corp și care nu necesită o listă lungă de cumpărături. Iată un exemplu de alimentație sănătoasă, în stil mediteranean, care include:

  • pâine făcută din cereale integrale și cereale cu bobul întreg
  • grăsimi sănătoase, pe care ți le iei din: nuci, semințe, ulei de măsline
  • proteine slabe: pasăre de curte, pui, pește și fasole boabe
  • consumul zilnic de fructe și legume

Nu uita niciodată că pe lângă alimentație este importantă și mișcarea zilnică, cât și activități solicitante la nivel mental.

Ca să păstrăm alimentele cât mai proaspete, le păstrăm în frigider la o temperatură recomandată. Însă de multe ori ne dăm seama că frigiderul consumă mult prea mult curent electric.

Ce putem face pentru a micșora costul facturii de energie electrică cu ajutorul frigiderului? Ei bine, avem câteva sfaturi utile pentru tine aici.

Image Credit: Total Shape
Link to homepage: https://totalshape.com/

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]