luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Ce putem face dacă ne doare spatele?

Ce putem face dacă ne doare spatele?

Ce putem face dacă ne doare spatele? Durerile persistente generează atât discomfort, cât și limitarea mișcărilor și activității de zi cu zi, iar neglijarea lor nu rezolvă problema, din contra, acestea se pot accentua. Durerile de spate și de ceafă apar mai frecvent la sedentari, ne informează doc.ro.

Cum ușurăm durerile de spate și de ceafă?

Ridicare de pe scaun la fiecare două ore

Pentru  evitarea și ameliorarea suferințelor coloanei vertebrale, dacă sunteți nevoiți să stați mult timp la birou, evitați menținerea aceleiași poziții timp îndelungat.

Evitarea statului picior peste picior

Pentru a evita durerile de spate cauzate de poziția îndelungată la birou, este indicat să sprijiniți picioarele pe o bară, un scăunel sau orice suport, care să ridice genunchii la nivelul liniei șoldurilor. Este așa-numita poziție delordozantă sau cifozantă a regiunii lombare.

În plus, nu trebuie să stați pe scaun sau în fotoliu cu picioarele încrucișate sau picior peste picior. Deoarece circulația venolimfatică de întoarcere de la nivelul membrelor inferioare poate deveni insuficientă și pot apărea edemele sau varicele gambiere.

Aranjarea ergonomică a spațiului

Ar fi de preferat să alegeți un scaun ergometric. Să amplasați o pernuță între trunchi și spetează în dreptul curburii lombare. Evitați poziția cu spatele încovoiat, cifozat sau aplecat înainte, prin șederea confortabilă în scaun și amplasarea obiectelor de pe birou, cât și a marginii biroului la o distanță corespunzătoare față de trunchi.

În gospodărie sau alte situații, cum ar fi efectuarea cumpărăturilor, nu vă aplecați prin înclinarea anterioară a trunchiului sau prin flectarea și torsiunea sau răsucirea acestuia, ca să ridicați un obiect căzut, ci așezați-vă în poziția ghemuit. Nu răsuciți trunchiul în timp ce purtați o greutate pe brațe. Aceste mișcări sunt preluate și executate din articulațiile șoldurilor și genunchilor.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...