marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Ce putem face dacă ne doare spatele?

Ce putem face dacă ne doare spatele?

Ce putem face dacă ne doare spatele? Durerile persistente generează atât discomfort, cât și limitarea mișcărilor și activității de zi cu zi, iar neglijarea lor nu rezolvă problema, din contra, acestea se pot accentua. Durerile de spate și de ceafă apar mai frecvent la sedentari, ne informează doc.ro.

Cum ușurăm durerile de spate și de ceafă?

Ridicare de pe scaun la fiecare două ore

Pentru  evitarea și ameliorarea suferințelor coloanei vertebrale, dacă sunteți nevoiți să stați mult timp la birou, evitați menținerea aceleiași poziții timp îndelungat.

Evitarea statului picior peste picior

Pentru a evita durerile de spate cauzate de poziția îndelungată la birou, este indicat să sprijiniți picioarele pe o bară, un scăunel sau orice suport, care să ridice genunchii la nivelul liniei șoldurilor. Este așa-numita poziție delordozantă sau cifozantă a regiunii lombare.

În plus, nu trebuie să stați pe scaun sau în fotoliu cu picioarele încrucișate sau picior peste picior. Deoarece circulația venolimfatică de întoarcere de la nivelul membrelor inferioare poate deveni insuficientă și pot apărea edemele sau varicele gambiere.

Aranjarea ergonomică a spațiului

Ar fi de preferat să alegeți un scaun ergometric. Să amplasați o pernuță între trunchi și spetează în dreptul curburii lombare. Evitați poziția cu spatele încovoiat, cifozat sau aplecat înainte, prin șederea confortabilă în scaun și amplasarea obiectelor de pe birou, cât și a marginii biroului la o distanță corespunzătoare față de trunchi.

În gospodărie sau alte situații, cum ar fi efectuarea cumpărăturilor, nu vă aplecați prin înclinarea anterioară a trunchiului sau prin flectarea și torsiunea sau răsucirea acestuia, ca să ridicați un obiect căzut, ci așezați-vă în poziția ghemuit. Nu răsuciți trunchiul în timp ce purtați o greutate pe brațe. Aceste mișcări sunt preluate și executate din articulațiile șoldurilor și genunchilor.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...