sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Ce povestiri le spunem copiilor despre Isus?

Ce povestiri le spunem copiilor despre Isus?

Ce povestiri le spunem copiilor despre Isus? Atunci când povestim copiilor despre Isus, este important să alegem povestiri care să fie adecvate vârstei și nivelului lor de înțelegere, dar care să ofere și învățături importante despre viața și învățăturile lui Isus. Iată câteva dintre povestirile potrivite pentru copii:

Nașterea lui Isus

Povestea nașterii lui Isus în Betleem este una dintre cele mai cunoscute și iubite povestiri despre Isus. Ea poate fi prezentată printr-un mod captivant și plin de culoare, evidențiind minunile și bucuria nașterii lui Isus.

Învățăturile lui Isus

Povestirile despre învățăturile lui Isus pot include povești precum „Pilda semănătorului”, „Pilda fiului risipitor”, sau „Pilda bunului samaritean”. Aceste povești ilustrează învățăturile lui Isus despre iubire, iertare, milostenie și compasiune.

Minunile lui Isus

Povestirile despre minunile lui Isus, cum ar fi vindecarea bolnavilor, învierea morților și hrănirea celor mulți cu puține pâini și pești, pot captiva imaginația copiilor și îi pot inspira să creadă în puterea și dragostea lui Isus.

Intrarea triumfală în Ierusalim

Această poveste despre intrarea lui Isus în Ierusalim, înconjurat de oameni care Îl aclamă ca pe un rege, poate fi prezentată ca o celebrare a victoriei și speranței aduse de Isus pentru toți oamenii.

Crucificarea și Învierea

Povestea crucificării și învierii lui Isus este una dintre cele mai importante și emoționante povestiri despre Isus. Ea poate fi prezentată cu delicatețe și înțelepciune, evidențiind sacrificiul și victoria lui Isus asupra păcatului și morții.

Este important să adaptăm povestirile despre Isus la nivelul de înțelegere și sensibilitate al copiilor, oferindu-le informații adecvate și sprijinindu-i în înțelegerea și explorarea credinței lor într-un mod pozitiv și încurajator. Prin povestirile despre Isus, putem inspira și îndruma copiii să își dezvolte o relație personală și profundă cu Dumnezeu și să trăiască în conformitate cu valorile și învățăturile creștine.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...