Ce poți vizita pe lângă Brașov într-o zi?

0
946

Ce poți vizita pe lângă Brașov într-o zi? Brașov este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din România. Indiferent dacă petreci aici o zi, două sau câteva săptămâni, întotdeauna te vei întoarce cu drag și vei descoperi și alte atracții turistice de care poate nu știai.

De la București poți ajunge rapid la Brașov, astfel că ai nevoie de câte o zi din când în când pentru a te deconecta. Însă, astăzi nu vrem să îți vorbim despre ce poți vizita în Brașov, ci despre atracțiile turistice din jurul Brașovului. Mai exact, îți vom prezenta Poiana Narciselor, Cetatea Făgărașului și Mănăstirea Șinca Veche. Poți vizita toate acestea dacă alegi o Excursie Poiana Narciselor – Cetatea Făgărașului – Mănăstirea Șinca Veche, de la O Zi Cât o Vacanță. Plecarea se face din București, dimineața și astfel vei putea vizita pe îndelete toate aceste obiective turistice excepționale. Prima oprire este la Cetatea Făgărașului. Aceasta a fost reamenajată de curând și suntem siguri că te vor încânta toate elementele care compun cetatea. Vei putea admira fortificațiile exterioare și Muzeul Țării Făgărașului, amenajat în interiorul zidurilor cetății.

Poiana Narciselor

De la Cetatea Făgărașului te vei îndrepta spre Poiana Narciselor, care este localizată în Rezervația Naturală Dumbrava Vadului. Este cunoscută drept cea mai mare poiană cu narcise sălbatice din Europa și se întinde pe 400 de hectare. În rezervație vei mai putea admira galbenele, bulbuc de munte, coada vulpii și altele. Cules narciselor este strict interzis. În fiecare an, are loc și Festivalul Narciselor.

Mănăstirea Șinca Veche

Următoarea atracție turistică este Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche. Se spune că este locul unde se îndeplinesc dorințe. Sute de oameni se adună în fiecare duminică pentru a se ruga. Această mănăstire rupestră este de fapt o grotă. De-a lungul timpului, oamenii au spus că pot fi observate fascicule de lumină care apar și dispar. Mulți spun că dorințele pe care și le-au pus de-a lungul timpului s-au îndeplinit, iar alții consideră că locul are o energie foarte bună. Este bine de știut că este un lăcaș de cult ortodox sfințit. Această grotă are mai multe denumiri. Astfel, mai este cunoscută și drept Templul Ursitelor. După ce vizitezi și această atracție turistică, te vei îndrepta spre București, unde vei ajunge seara, în funcție de trafic Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care merită să le vizitezi în apropierea Brașovului. Chiar dacă ai doar o zi la dispoziție, sunt numeroase atracții p care le poți vizita și care te vor impresiona cu adevărat. Dacă vrei să vezi și alte obiective turistice și nu ai mult timp la dispoziție, descoperă România în excursii de o zi, de la O Zi Cât o Vacanță. Vei putea redescoperi frumusețea țării noastre și nu vei avea nevoie de prea mult timp la dispoziție. Excursiile au prețuri foarte bune și se organizează aproape în fiecare săptămână, astfel că vei putea să mergi în cât mai multe. Așadar, sperăm să alegi această excursie excepțională. Sursa foto: https://www.ozicatovacanta.ro/excursie-o-zi/excursie-poiana-narciselor-cetatea-fagarasului-manastirea-sinca-veche