8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Stil de viață Ce poți vizita în Veliko Tarnovo într-o zi?

Ce poți vizita în Veliko Tarnovo într-o zi?

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Bulgaria este Veliko Tarnovo. De asemenea, orașul este inclus în top 10 cele mai vizitate destinații din Europa de Est. Orașul se află în una dintre cele mai pitorești zone din Bulgaria și are o istorie interesantă. Este centrul unuia dintre cele mai importante districte administrative din țară, respectiv Districtul Veliko Tarnovo.

 

Orașul a fost înființat acum mai bine de cinci secole. Istoria acestei zone este una bogată, fiind descoperite dovezi care datează dinaintea Erei Bronzului. Primele așezări din ceea ce este astăzi Districtul Veliko Tarnovo au fost locuite de Traci. Trebuie să menționăm faptul că acest oraș se situează de-a lungul a trei dealuri importante din punct de vedere istoric, respectiv Sveta Gora, Trapezitsa și Tsarevets.

 

Veliko Tarnovo poate fi destinația ideală pentru o escapadă de o zi, având în vedere că se află la doar 160 km de București și este foarte ușor de ajuns urmând ruta București-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo. De asemenea, dacă vrei să petreci un weekend în Bulgaria, trebuie să știi că este punctul ideal de plecare pentru a ajunge la, Cascada Krushuna sau Nicopolis Ad Istrum.

 

Îți garantăm că nu te vei plictisi aici și că vei putea vizita numeroase atracții turistice, pe care le vei găsi foarte interesante. În primul rând, îți recomandăm să vizitezi Cetatea (Fortăreața) Tsarevets. Este situată pe dealul cu același nume și este cea mai populară atracție a orașului. Se ajunge foarte ușor acolo și ai la dispoziție chiar și un lift panoramic. Această Cetate a fost finalizată în anl 1393 și a fost folosită drept castel regal. În prezent, în interiorul cetății vei regăsi sute de case rezidențiale, o bibliotecă, biserici, mănăstiri, chilii ale călugărilor și ruinele palatului regal.

 

Îți recomandăm să vizitezi și alt deal istoric, mai exact Dealul Trapezitsa, unde vei regăsi a doua cea mai mare fortăreață medievală din regiune. Poți ajunge la ea urcând cu telecabina și de asemenea îți recomandăm și Centrul Arhitectural Trapezitsa.

 

Dacă vrei să te bucuri de natură și să te relaxezi privind cele mai frumoase peisaje, nu trebuie să ratezi Parcul Sveta Gora. Acesta este special realizat pentru a obține cele mai frumoase fotografii și de asemenea beneficiază și de spații în care oricine se poate relaxa și bucura de peisajele uimitoare ale zonei.

 

Nu trebuie să ratezi Centrul Vechi al orașului. Aici vei descoperi străduțe pline de istorie, iar cele care se remarcă sunt Strazile Gurko și Stefan Stambolov. Strada Gurko a fost numită ca un omagiu pentru generalul ce a eliberat Veliko Tarnovo în timpul războiului Ruso-Turc, iar pe strada Stefan Stambolov vei găsi cea mai bună înghețată din regiune.

 

Acestea au fost doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le poți vizita în Veliko Tarnovo. Dacă vrei să te bucuri de această destinație turistică, îți recomandăm să optezi pentru excursii de o zi in Bulgaria, de la O Zi Cat o Vacanță. Momentan, ai de ales între două astfel de excursii, cu destinația Veliko Tarnovo. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul O Zi Cat o Vacanta si sa rezervi excursia care ți se potrivește cel mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...