luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni Mens Sana Ce nu am știut niciodată despre fructe?

Ce nu am știut niciodată despre fructe?

Ce nu am știut niciodată despre fructe? Importanța fructelor în alimentație este uriașă, ele nu se pot separa de legume din meniul fiecăruia dintre noi. Consumul de fructe are numeroase beneficii pentru sănătate, reducând riscul bolilor cronice. Fructele oferă nutrienți vitali organismului, ajutându-ne să ne menținem mereu în formă.

Beneficiile fructelor pentru sănătate

Fructele au numeroase beneficii pentru sănătate. O dietă bogată în fructe ca parte a unui stil de viață sănătos este începutul unei schimbări în bine. Fructele sunt în sine niște alimente-minune, conțin mulți nutrienți și puține calorii. Consumul de fructe poate reduce riscul bolilor de inima și protejează organismul în fața dezvoltării unor forme de cancer. Și, mai mult decât atât, fructele conțin fibre, astfel reducând riscul dezvoltării diabetului de tip 1 si tip 2. Bogate în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și ajută funcțiile rinichilor, eliminând din start formarea pietrelor la rinichi. Fructele au o mare importanță atât în alimentație, cât și pentru sănătate, ajutând articulațiile, prevenind osteoporoza, ajutând la menținerea unei greutăți stabile. Fructele vin la pachet cu numeroși nutrienți.

Ce nu am știut niciodată despre fructe?

În emisiunea ”Mens Sana” cu realizatoarea Consuela Bălașa, invitatul Amedeo Grigorean, medic generalist și nutriționist, ne oferă informații noi despre fructe:

FRUCTELE POT FI CONSUMATE ÎN ORICE MOMENT AL ZILEI?!

Dacă ar fi să considerăm fructul masă separată, am putea să consumăm fructul în orice moment al zilei. Singurul moment în care aș fi atent la consumul de fructe, ar fi aproape de momentul culcării. Fructele se metabolizează prin fermentare și conțin o cantitate mare de energie. Ar putea să ne dea uneori tulburări digestive sau chiar să avem un mod mai dificil de a adormi.

PENTRU A SLĂBI TREBUIE SĂ RENUNȚI LA FRUCTE?!

Pentru a pierde în greutat, fructele sunt pe lista alimentelor care trebuie excluse, mai ales în prima fază. Nu putem începe un program de reducere a greutății, consumând fructe. Excepții sunt cele mai nu sunt dulci, deși mulți oamnei nu le consideră fructe: avocado, măslinele, lămâia și lime-ul.

DIETELE CU FRUCTE SUNT UTILE?!

Ar putea fi utile pentru un termen foarte scurt. Maxim 2 săptămâni în care am putea face astfel de experimente. Cei care au un stil de viață fructaruian, din punctul meu de vedere este cea mai eronată metodă de a te alimenta. Consumând 3 săptămâni numai fructe puteți obține foarte ușor un ficat gras.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...