Ce materiale nu afectează pielea?

Ce materiale nu afectează pielea? Pielea, cel mai mare organ al organismului, este acoperită, în cea mai mare parte a timpului, de diverse țesături. Unele dintre acestea, însă, sunt extrem de dăunătoare, provocând iritații și alte probleme dermatologice., informează doc.ro.

Ce materiale nu afectează sănătatea pielii

Medicii dermatologi ne sfătuiesc să alegem materiale naturale care să permită pielii să respire. Materialele naturale sunt obligatorii în cazul celor care suferă de alergii, iritații la nivelul pielii sau care au, pur și simplu, o piele sensibilă.

Iată către ce materiale ar trebui să îți îndrepți atenția atunci când mergi la cumpărături dacă vrei să ai o piele sănătoasă:

Bumbac organic

Probabil că ai auzit, în repetate rânduri, că ar trebui să porți șosete de bumbac. Ei bine, această recomandare este valabilă pentru orice articol vestimentar. Bumbacul organic este blând cu pielea, fiind hipoalergenic. Totodată, țesăturile din acest tip de bumbac lasă pielea să respire, așa că pot fi purtate cu succes în zilele călduroase.

In 

Dacă vrei ca pielea ta să fie protejată de praf și de substanțele toxice din aer, inul este un material pe care ar trebui să îl porți. Acesta protejează totodată pielea de radiațiile ultraviolete în proporție de 50%, ceea ce înseamnă că este un material pe care e indicat să îl porți pe timpul verii, când te expui la soare. Fiind rezistent la bacterii și fungi, inul poate fi purtat și dacă ai de-a face cu afecțiuni cutanate.

Pânză de cânepă

Această pânză ține de cald și devine din ce în ce mai moale pe măsură ce trece timpul. Datorită texturii sale poroase, această pânză permite pielii să respire. Fiind o textură pigmentată în mod natural, aceasta este supusă mult mai puțin proceselor de colorare chimică.

Mătase 

Specialiștii consideră mătasea ca fiind cel mai delicat material pe care îl putem purta. Aceasta este hipoalergenică, având o structură proteică aparte. Reglează temperatura corpului, absoarbe umiditatea rapid, nu se murdărește ușor și nu absoarbe mirosurile neplăcute. Persoanele care suferă de eczeme sau iritații cutanate pot purta fără probleme mătase.

Lâna 

Lâna menține temperatura corpului, absoarbe umiditatea și permite totodată pielii să respire. Aceasta este rezistentă la murdărie, dar și la acarieni. Dacă ai pielea sensibilă sau foarte uscată, evită hainele din lână pe care le porți direct pe piele – asta înseamnă că nu e indicat să porți un pulover din lână, însă poți purta fără probleme un palton de lână.

Cașmir 

Această fibră naturală menține corpul cald, în ciuda frigului, însă permite totodată pielii să respire.

Piele

Persoanele care suferă de alergii pot purta fără probleme articole vestimentare din piele.

ULTIMELE ARTICOLE

Descoperă poveștile care ...

Emisiunea „Spune-mi CUM!”...

Alături de tine – o...

Te-ai simțit vreodată cop...

„Sunt femeie și ast...

Luni, 7 octombrie, în cad...

Rugăciunea care i-a salva...

Dimineața zilei de 9 apri...