8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din...

Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din magazine?

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Discuțiile au vizat informarea cu privire la măsurile de sănătate publică instituite de Guvernul României și Ministerul Sănătății (MS) în aceasta perioadă.

“În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua masurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare – fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate”, informează un comunicat al MS.

De asemenea, oficialii AMRCR și-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative ce urmează să fie transmise de către minister și și-au arătat susținerea în vederea aplicării masurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire, se impune apelarea serviciului 112 pentru direcționarea către centrele medicale de diagnosticare, menționează comunicatul.

Potrivit sursei, MS a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la datele noi despre răspândirea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...