duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din...

Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din magazine?

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Discuțiile au vizat informarea cu privire la măsurile de sănătate publică instituite de Guvernul României și Ministerul Sănătății (MS) în aceasta perioadă.

„În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua masurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare – fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate”, informează un comunicat al MS.

De asemenea, oficialii AMRCR și-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative ce urmează să fie transmise de către minister și și-au arătat susținerea în vederea aplicării masurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire, se impune apelarea serviciului 112 pentru direcționarea către centrele medicale de diagnosticare, menționează comunicatul.

Potrivit sursei, MS a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la datele noi despre răspândirea COVID-19.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...