8.5 C
București
sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din...

Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din magazine?

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Discuțiile au vizat informarea cu privire la măsurile de sănătate publică instituite de Guvernul României și Ministerul Sănătății (MS) în aceasta perioadă.

„În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua masurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare – fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate”, informează un comunicat al MS.

De asemenea, oficialii AMRCR și-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative ce urmează să fie transmise de către minister și și-au arătat susținerea în vederea aplicării masurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire, se impune apelarea serviciului 112 pentru direcționarea către centrele medicale de diagnosticare, menționează comunicatul.

Potrivit sursei, MS a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la datele noi despre răspândirea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ordonanța Militară 7 – Încă un oraș în carantină

Ministerul de Interne a adoptat, sâmbătă, Ordonanța Militară 7 care prevede intrarea orașului Țăndărei în carantină, interzicere zborurilor spre și dinspre zonele roșii (Italia,...

”Gripa Spaniolă” – cea mai devastatoare epidemie din istorie

O pandemie este o epidemie extinsă la o scară largă, ce trece de graniţele internaţionale şi afectează, de obicei, un număr mare de oameni,...

OBLIGATORIU, de luni, într-un oraș din România!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în...

4 APRILIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internaţională a animalelor fără stăpân. Istoria acestei zile începe în toamna anului 2010, când aproximativ o...

COMENTARII RECENTE