joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din...

Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din magazine?

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Discuțiile au vizat informarea cu privire la măsurile de sănătate publică instituite de Guvernul României și Ministerul Sănătății (MS) în aceasta perioadă.

„În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua masurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare – fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate”, informează un comunicat al MS.

De asemenea, oficialii AMRCR și-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative ce urmează să fie transmise de către minister și și-au arătat susținerea în vederea aplicării masurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire, se impune apelarea serviciului 112 pentru direcționarea către centrele medicale de diagnosticare, menționează comunicatul.

Potrivit sursei, MS a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la datele noi despre răspândirea COVID-19.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...