8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din...

Ce măsuri au luat marile rețele comerciale pentru a evita aglomerările din magazine?

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Discuțiile au vizat informarea cu privire la măsurile de sănătate publică instituite de Guvernul României și Ministerul Sănătății (MS) în aceasta perioadă.

„În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua masurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare – fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate”, informează un comunicat al MS.

De asemenea, oficialii AMRCR și-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative ce urmează să fie transmise de către minister și și-au arătat susținerea în vederea aplicării masurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire, se impune apelarea serviciului 112 pentru direcționarea către centrele medicale de diagnosticare, menționează comunicatul.

Potrivit sursei, MS a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la datele noi despre răspândirea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

8 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua internațională a pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a...

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?